Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Θερμοκήπιο σκανδάλων...

Την απόφασή της να στηρίξει τις «εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες» προβάλλει η κυβέρνηση, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμμετοχή μεγαλοεπιχειρηματιών ...σε διυπουργική σύσκεψη.

Απαντώντας σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο οι γνωστοί επιχειρηματίες Ευ. Μυτιληναίος και Π. Γερμανός συμμετείχαν στη διυπουργική σύσκεψη, που έγινε την περασμένη βδομάδα για τα επενδυτικά προγράμματα στην αμυντική βιομηχανία, το υπουργείο Αμυνας υπογραμμίζει ότι ακολουθεί «αντίστροφη πολιτική» από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αφήνει αιχμές ότι οι αντιδράσεις οφείλονται σε συμφέροντα που θίγονται.

Το βέβαιο είναι ότι ο χώρος των πολεμικών εξοπλιστικών προγραμμάτων παραμένει θερμοκήπιο σκανδάλων και εκτροφείο διαπλεκομένων συμφερόντων, όπου η εκάστοτε κυβέρνηση κινείται κατά το δοκούν.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που είχαν ως πάγια πολιτική προμηθειών για τις ένοπλες δυνάμεις τις απευθείας αναθέσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενισχύοντας τις ξένες αμυντικές βιομηχανίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΕΘΑ. Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, είναι να αναθέτει «στις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες επενδυτικά προγράμματα, ώστε να ενισχυθεί η εθνική οικονομία, να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας και να βγουν από το τέλμα περιοχές ιδιαίτερα ευαίσθητες όπως Βόρεια Ελλάδα». Παράλληλα, αποδίδει στα συμφέροντα «που επί χρόνια απολάμβαναν τους καρπούς της προνομιακής και αποκλειστικής τους δραστηριότητας στο χώρο των προμηθειών των ΕΔ» την παραπληροφόρηση των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα εταιρία «Γερμανός», ζητά απευθείας ανάθεση 51 τορπιλών για τα νέα υποβρύχια, αξίας 95 εκατομμυρίων ευρώ, αν και, όπως σημειώνεται, για τις μπαταρίες των υποβρυχίων έχει διεξαχθεί ΕΔΕ και η υπόθεση εκκρεμεί στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Το υπουργείο Αμυνας απαντά ότι οι διοικητικοί έλεγχοι απέδειξαν ότι οι «ελαττωματικές μπαταρίες» καθόλου δεν επηρέασαν την ασφάλεια και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υποβρυχίων.

Από την άλλη πλευρά, ο Μυτιληναίος, μέσω της «ΕΛΒΟ», ζητά απευθείας ανάθεση για οχήματα και τεθωρακισμένα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με πρόσχημα απολύσεις στην εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ