Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγροτικό Μουσείο στο Κιλελέρ

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα την ίδρυση Αγροτικού Μουσείου στο Κιλελέρ κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Ενενήντα πέντε χρόνια από την εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας στο ΚΙΛΕΛΕΡ δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της ομώνυμης Δημοτικής Αρχής για ίδρυση Αγροτικού Μουσείου, η οποία για το σκοπό αυτό έχει συστήσει ειδική επιτροπή από εκπροσώπους των αγροτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι το κόστος ανέγερσης είναι ασήμαντο για τα μεγέθη του προϋπολογισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων. Επειδή οι λόγοι ίδρυσης του Αγροτικού Μουσείου στο χώρο της θυσίας των κολίγων είναι αυτονόητοι και δεν περιορίζονται μόνο στην απόδοση τιμής στους νεκρούς αγωνιστές αλλά και στην ιστορική καταγραφή του αγροτικού κινήματος όπως επίσης και στη μελέτη και προβολή των σύγχρονων αγροτικών προβλημάτων της χώρας».

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, εάν «θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής του Κιλελέρ, των αγροτών της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας και θα χρηματοδοτήσει την ίδρυση του Αγροτικού Μουσείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ