Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Τη νέα ληστρική φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων βαδίζοντας στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική και τη νέα φορολογική επιδρομή. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ, που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ενώ είναι αυτές που στήριξαν όλες τις αντεργατικές ανατροπές της προηγούμενης κυβέρνησης. Καταλήγοντας αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες και σημειώνει: «Την απάντηση θα την πάρουν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Ενωμένοι σε ταξική βάση οι εργαζόμενοι ανοίγουμε το δρόμο για το μέλλον μας δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Την αντίθεσή τους στα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αποτελούν επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, εκφράζει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας. Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, «η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση του Ειδικού Φόρου στα τσιγάρα και στα ποτά, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε νέα υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, αφού θα συνοδευτούν από νέο κύκλο ακρίβειας». Και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αγωνιστικά και να διεκδικήσουν κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση της φορολογίας των κερδών του κεφαλαίου, 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό για τους εργαζόμενους, αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Την καταδίκη των εργαζομένων του κλάδου απέναντι στη νέα φοροεπιδρομή εκφράζει και η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να αντισταθούν και να εκφράσουν μαζικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά την αντίθεσή τους, συντονισμένα με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ