Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Τα ... «βρήκαν» κυβέρνηση και μεγαλέμποροι

Οι χτεσινές αβρότητες του υπουργού Ανάπτυξης προς τους μεγαλολιανέμπορους δεν προμηνύουν τίποτε καλό για τους εργαζόμενους

Σε απόλυτη σύμπνοια με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας. Η «εξομάλυνση» των σχέσεων κυβέρνησης και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ - που είχαν διαταραχτεί από την πρόθεση των δεύτερων να μετακυλήσουν στους καταναλωτές με το φούσκωμα των τιμών τα όποια πρόστιμα τους επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού - εντάσσεται στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των εργαζομένων.

Μετά την προχτεσινή προκλητική επίδειξη δήθεν... άγνοιας για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές - λέγοντας πως αμφισβητεί ότι μπορεί οι επιχειρηματίες να έκαναν λόγο για μετακύληση των προστίμων στις τιμές των προϊόντων - χτες ο υπουργός επικαλέστηκε την προσπάθεια αναδίπλωσης των μεγαλολιανεμπόρων για να ισχυριστεί ότι επιβεβαιώθηκαν οι δηλώσεις του.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε τα εξής: Αυτό το οποίο έκανε στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ) ήταν απλώς να προσπαθήσει να κατευνάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε το προεδρείο του, όταν έκανε λόγο για ανατιμήσεις ανασκευάζοντας τον εκβιασμό. «Διευκρινίζοντας» ότι «η όποια επίπτωση στον καταναλωτή θα προέλθει από τη μείωση των δυνατοτήτων μας να συνεχίσουμε την τακτική των προσφορών ή την τακτική των μειωμένων τιμών, καθώς και από την περιστολή των επενδυτικών μας προγραμμάτων». Ετσι, μπροστά στις νέες ανατιμήσεις που προανήγγειλαν εκβιαστικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες και την κυβέρνηση να κάνει πως δεν... καταλαβαίνει, ο υπουργός Ανάπτυξης - κλιμακώνοντας την πρόκληση για τους εργαζόμενους - εμφανίστηκε με το μανδύα του... Ρομπέν των Δασών, δηλώνοντας: «Είμαστε αμείλικτοι όπου παρουσιάζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας, απάτης ή φαινόμενα νοθείας»!

Επιπλέον, χτες μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Δ. Σιούφας, θεωρώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση κατάφερε να «κλείσει» το θέμα που βρέθηκε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες με τις αποκαλύψεις για ακατάλληλα τρόφιμα - που απέδειξε περίτρανα την ανυπαρξία ελέγχων σε όλο το φάσμα της αγοράς - δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα σχετικά ζητήματα και διαβεβαίωσε ότι τα «ζητήματα αυτά δεν έχουν θίξει στο ελάχιστο τη δημόσια υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ