Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κάθε πέρσι και... καλύτερα

Τη λαϊκή παροιμία «κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα», επιβεβαιώνει τα νοικοκυριά των εργαζομένων και η ετήσια έρευνα της εταιρίας «Kappa Research». Η έρευνα αυτή, που καταγράφει το προφίλ και τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων, δημοσιοποιήθηκε χτες στα πλαίσια της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα» στον ΟΛΠ.

Μεταξύ των άλλων ευρημάτων της εν λόγω έρευνας είναι και αυτό που μας πληροφορεί πως φέτος ο ένας στους τρεις Ελληνες προγραμματίζει μικρότερες ή πιο οικονομικές διακοπές, προφανώς λόγω της σύνθλιψης που υφίστανται τα λαϊκά εισοδήματα από τις γαλαζοπράσινες πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα:

  • Αυξάνονται σταθερά από χρόνο σε χρόνο τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό, προφανώς για τη μερίδα εκείνη του πληθυσμού που ανήκει στην κατηγορία των εχόντων και κατεχόντων.
  • Αντίθετα, καταγράφεται τάση μείωσης των ταξιδιών αναψυχής με διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα, αφού το σχετικό ποσοστό περιορίζεται στο 57% από 70% που ήταν στην έρευνα του 2002.
  • Ο μέσος όρος διάρκειας καλοκαιρινών διακοπών των Ελλήνων είναι οι δύο εβδομάδες. Ομως το ποσοστό αυτό, τα τελευταία χρόνια υποχωρεί σταθερά, όπως τάση μείωσης εμφανίζει και ο αριθμός των ημερών για διακοπές.
  • Ο μέσος όρος εξόδων στις διακοπές είναι το ποσό των 1.300 ευρώ (105 ευρώ την ημέρα).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ