Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
To ΠΑΜΕ ενώνει

Την Τετάρτη 11 του Μάη στις 10 το πρωί όλοι έχουμε καθήκον σοβαρό να είμαστε στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ μάς καλεί! Η κεντρική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα αλλά και οι αυτοτελείς συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ΕΝΩΝΟΥΝ τους εργάτες και τους μισθωτούς. Το ΠΑΜΕ ενώνει. Ενώνει αγωνιστικά, ενώνει δυναμικά, ενώνει με βάση την τάξη και όχι την παράταξη που ανήκουν. Ενώνει για να πάμε μπροστά. Για να συγκρουστούμε με τον ΣΕΒ κι όχι να αγκαλιαστούμε μ' αυτόν. Για να μεγαλώνει καθημερινά το ρήγμα ανάμεσα στην εργατική τάξη και στους συμμάχους της από τη μία και στις δυνάμεις του κεφαλαίου από την άλλη. Για να δυναμώνει η αποστροφή των λαϊκών στρωμάτων συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο χαρακτήρα και στις ντιρεκτίβες της.

Οσοι θα πάμε την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα θέλουμε με την παρουσία μας εκεί να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε αντίπαλοι του δικομματισμού, αντίπαλοι των «κοινωνικών διαλόγων» και της ταξικής συνεργασίας. Θέλουμε να δηλώσουμε την αναγκαιότητα για αλλαγή των συσχετισμών και μέσα στα συνδικάτα σε όφελος του ΠΑΜΕ, σε όφελος των ταξικών δυνάμεων. Στα συνθήματά μας θα αντηχούν οι ευθύνες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Πάνω απ' όλα, όμως, στο Σύνταγμα θα ενωθεί η βαθιά μας πίστη ότι η προοπτική βρίσκεται στους συντονισμένους αγώνες της τάξης μας και των συμμάχων της ενάντια στα μονοπώλια και στις πολυεθνικές! Στους αγώνες που θα ξεπερνούν τα συνδικαλιστικά όρια και θα πολιτικοποιούν τις μάχες. Θα αναδείχνουν την ανάγκη ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος. Αν αντί να ενωθούμε σε τέτοιες κατευθύνσεις υποταχτούμε στις εκκλήσεις του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, θα προδίναμε το νόημα της κορυφαίας εργατικής επετείου, της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Και το δικό μας κίνημα ποτέ δεν τα είχε καλά ούτε με προδοσίες ούτε με τους προσκυνημένους. Λοιπόν όλοι Σύνταγμα!


Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ