Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΟΣΑ
Δουλιά μέχρι θανάτου!

Προτείνει να καταργηθεί το δικαίωμα ψήφου για τους συνταξιούχους

Τους θεωρούν βάρος για τα κέρδη τους. Τώρα θέλουν να τους αφαιρέσουν και το δικαίωμα ψήφου...

Eurokinissi

Τους θεωρούν βάρος για τα κέρδη τους. Τώρα θέλουν να τους αφαιρέσουν και το δικαίωμα ψήφου...
Την πλέον ακραία και αντιδραστική πρόταση «όταν παίρνει κανείς σύνταξη να μην ψηφίζει», μετέφερε προκλητικά χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο γενικός γραμματέας ΟΟΣΑ, Ντόναλντ Τζόνστον. Αιτιολόγησε τη θέση αυτή, προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρχει πολιτικό κόστος στις κυβερνήσεις - μέλη του Οργανισμού, που πρέπει να πάρουν μέτρα, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η μείωση των συντάξεων! Μάλιστα, πρότεινε παράλληλα τη μεταφορά του ορίου ηλικίας για το δικαίωμα ψήφου στα 15 χρόνια.

Ο γραμματέας του ΟΟΣΑ επικαλούμενος δημογραφικά στοιχεία πρότεινε αύξηση του χρόνου εργασίας και μείωση των συντάξεων και έθεσε εμμέσως θέμα ενίσχυσης των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, λέγοντας ότι «με τα ιδιωτικά συστήματα συνταξιοδότησης, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο λύνουν τεράστια προβλήματα».

Ο Ντ. Τζόνσον ανέφερε προκλητικά ότι «στο Μεξικό οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουν» (!) σημειώνοντας ότι «πρέπει να πείσουμε τα άτομα να μη συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίς», παρατηρώντας ότι «στην Ελλάδα έχετε πολύ ψηλά ποσοστά πρόωρης συνταξιοδότησης». Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ αποκάλεσε καταχρήσεις τις «συντάξεις λόγω αναπηρίας», τα «επιδόματα αναπηρίας» και την «ενίσχυση των ηλικιωμένων ατόμων που είναι μακροχρόνια άνεργοι», μιλώντας για «χαλαρά κριτήρια στην επιδότηση της μακροχρόνιας ανεργίας» σε χώρες όπως η Αυστρία, η Νορβηγία και η Σουηδία...

Επιταχύνει η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, την επιτάχυνση της υλοποίησης των αντιασφαλιστικών σχεδιών της κυβέρνησης, κατά πρώτο λόγο στους τραπεζοϋπαλλήλους, αλλά και την πρόθεσή της να τελειώνει άμεσα με την προώθηση νέων αντεργατικών μέτρων, ανήγγειλε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Απασχόλησης, Π. Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του πριν από τη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας.

Ο υπουργός ανέφερε πως σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, πιθανόν να υπάρχουν εξελίξεις και πριν από το Πάσχα. Ο υπουργός Απασχόλησης υποστήριξε δημαγωγώντας ότι οι προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακό θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και επανέλαβε την ανάγκη ενός «μακρόπνοου διαλόγου» για το ασφαλιστικό, ώστε να παρθούν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, με το πρόσχημα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ