Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΓΗ. Το «όχι» στο ευρωπαϊκό σύνταγμα υπερτερεί στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε ενόψει του δημοψηφίσματος για την υιοθέτηση της Συνθήκης, που θα διεξαχθεί την 1η Ιούνη. Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ολλανδικής κρατικής τηλεόρασης NOS «έδειξε» ότι μόλις το 32% των Ολλανδών σκοπεύει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, εκ των οποίων το 52% θα καταψηφίσει το «ευρωσύνταγμα» και το 48% θα ψηφίσει υπέρ.

ΡΩΜΗ. «Ρέπλικα» της προηγούμενης η 60ή μεταπολεμική κυβέρνηση της Ιταλίας υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που ορκίστηκε από τον πρόεδρο Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι.

ΠΡΑΓΑ. Τερματίζοντας τρεις μήνες πολιτικής αβεβαιότητας, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Στάνισλαβ Γκρος υπέβαλε τελικώς την παραίτησή του, υπό το βάρος οικονομικού σκανδάλου που ξέσπασε για τον τρόπο πληρωμής της πολυτελούς κατοικίας που απέκτησε προ έξι ετών. Λίγο αργότερα Γίρι Πάρουμπεκ κλήθηκε στο Κάστρο της Πράγας για τη διαδικασία της διαδοχής.

ΚΑΜΠΟΥΛ. Εξι νεκροί, δύο στρατιώτες και τέσσερις ένοπλοι, είναι ο επίσημος απολογισμός επίθεσης Ταλιμπάν εναντίον του γραφείου δημάρχου στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν, την Κυριακή. Στο μεταξύ, η αναγκαστική προσγείωση χτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αεροσκάφους από το Ντουμπάι κόστισε τον τραυματισμό των έξι μελών του πληρώματός του.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Ιούνη ανακοίνωσε, χτες, ο πρώην πρόεδρος του Ιράν, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, ο οποίος, αν και διατηρεί στενές σχέσεις με τους κύκλους των «σκληροπυρηνικών» της ιρανικής ηγεσίας που πρόσκεινται στον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έχει παρουσιαστεί, επανειλημμένως, ως «ο άνθρωπος που μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ