Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εν δράσει η εσωκομματική αντιπολίτευση

Μία μόλις μέρα μετά τις συναντήσεις τους με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, οι Μ. Παπαγιαννάκης, Π. Κουναλάκης και Μαρία Δαμανάκη, μαζί με τέσσερα ακόμα στελέχη του κόμματος, ανακοίνωσαν χτες ότι διοργανώνουν αύριο Πέμπτη ανοιχτή συζήτηση-ενημέρωση για τις προγραμματικές θέσεις, την πολιτική και τις προοπτικές της «ανανεωτικής αριστεράς».

Την πρόσκληση συνυπογράφουν ακόμα οι: Σπ. Δανέλλης, Αιμ. Ζαχαρέας, Θ. Μαργαρίτης και Π. Σκοτινιώτης. Η εκδήλωση αναμένεται με ενδιαφέρον, μια και τουλάχιστον δύο από τα στελέχη που καλούν σε αυτή (Μ. Δαμανάκη και Σπ. Δανέλλης) έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής τους από το κόμμα, συναρτώντας τη με τον τρόπο διεξαγωγής και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Χτες εξάλλου η Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον «Φλας», δήλωσε πως δεν είναι πολύ αισιόδοξη για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι στο οργανωμένο τμήμα του ΣΥΝ διαμορφώνεται μια πλειοψηφία που δεν είναι σε σωστή κατεύθυνση, ενώ συμπλήρωσε με νόημα πως έχει υποχρέωση να δώσει τη μάχη και στο συνέδριο.

Πιθανό είναι η εκδήλωση αυτή να σηματοδοτεί την ενιαία έκφραση στο συνέδριο της ομάδας Δαμανάκη και αυτής του Μ. Παπαγιαννάκη, που είχαν καταθέσει δύο διαφορετικά κείμενα θέσεων στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ. Αγνωστο είναι σε ποιον ανήκει η πρωτοβουλία για τη διοργάνωσή της, καθώς πριν λίγες μέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν τη Μ. Δαμανάκη να επιδιώκει σύγκλιση των δύο ομάδων και κάποιες άλλες που ήθελαν τον Μ. Παπαγιαννάκη να επιθυμεί μια τέτοια ανοιχτή συζήτηση.

Στο μεταξύ, χτες, ανοίγοντας τον προσυνεδριακό διάλογο (που τυπικά αρχίζει στις 29/5) ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Κωνσταντόπουλος, μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές και στην επανίδρυση που επαγγέλλεται το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως το κόμμα του θα περιμένει τις εξελίξεις και θα κρίνει με πολιτικά κριτήρια τις όποιες αλλαγές στο κυβερνών κόμμα. Αναφέρθηκε ακόμα στη διάκριση των ρόλων κράτους και Εκκλησίας, απαριθμώντας τις προτάσεις του κόμματός του σ' αυτή την κατεύθυνση. Σε ό,τι αφορά στο συνέδριο του κόμματος, απηύθυνε έκκληση σε όλους να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του συνεδρίου, ενώ εκτίμησε πως τα επόμενα χρόνια ο ΣΥΝ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και θα διαψεύσει όσους προσδοκούν τη διάλυσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ