Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Την Κυριακή πάμε ... Σούδα

Ανακοίνωση της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» της Κρήτης

«Πολλές φορές στο άκουσμα των λέξεων ιμπεριαλισμός, πόλεμος, ειρήνη, πιθανόν να γυρίσαμε την πλάτη μας, να θεωρήσαμε ότι δε μας αφορά. Πόσο όμως στις μέρες μας αυτό μπορεί να ισχύει;». Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση, που τελειώνει με μια ρητορική αλλά συγχρόνως και επίκαιρη ερώτηση, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» της Κρήτης, μέσα από την ανακοίνωσή της, στέλνει ένα μήνυμα στους νέους ανθρώπους του νησιού.

Απευθύνει όμως και ένα πλατύ κάλεσμα στη νεολαία της Κρήτης και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, ζητώντας τους να ξεσηκωθούν, να εναντιωθούν στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα. Καλούμε, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους, το λαό του νησιού να πάρει μέρος μαζικά στη μεγάλη Παγκρήτια Κινητοποίηση Ειρήνης την Κυριακή 28 του Μάη, η οποία θα καταλήξει στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας. Η Νεανική Δράση στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών διοργανώνει την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 27 του Μάη, κατασκήνωση ειρήνης στην παραλία των Αγίων Αποστόλων Χανίων. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, ενώ θα δοθεί και συναυλία.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, τονίζουν δε θα επιτρέψουμε στους φονιάδες και τα ντόπια δεκανίκια τους να βάψουν με αίμα και τα δικά μας χέρια. Η νεολαία δε θα τους κάνει τη χάρη, μαζικά, μαχητικά, δημιουργικά συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα και να αποστρατικοποιηθεί η Κρήτη. Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι από τη Γιουγκοσλαβία, να μην περάσει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ιμπεριαλιστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ