Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Καταστροφικοί οι κανονισμοί της ΕΕ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι αγρότες μπορούν να υπερασπίσουν την παραγωγή τους και το εισόδημά τους είναι ο ενωμένος αγώνας, τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, παρεμβαίνοντας σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί.

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως η ΝΔ λέγοντας ότι απλώς υπάρχουν κάποιες ευθύνες στην κυβέρνηση της δίνει ένα χέρι βοηθείας, αφού παραγνωρίζει τις βασικές αιτίες της κρίσης που είναι η εφαρμογή καταστροφικών κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ΓΚΑΤΤ. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, έχουν τον ίδιο βηματισμό πάνω στο θέμα, αφού συμφωνούν στην υποταγή στα κελεύσματα των Βρυξελλών, τα οποία οδηγούν στην καταστροφή και της παραγωγής ροδάκινου.

Η ακολουθούμενη πολιτική, συνέχισε, αυξάνει τα κέρδη των βιομηχάνων μέσω της μείωσης της τιμής του παραγωγού και είναι γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να μειώσει τον αγροτικό προϋπολογισμό, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διεύρυνση προς Ανατολάς με την «Ατζέντα 2000».

Ο Α. Τζέκης υπογράμμισε ότι σημειώνεται ολοένα και μεγαλύτερη πτώση του αγροτικού εισοδήματος και μείωση των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, γεγονότα που διαψεύδουν όλους τους υποστηρικτές της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι ήδη 110.000 στρέμματα έφυγαν από την καλλιέργεια ροδακίνων, ενώ οι συνεταιρισμοί έχουν χρεοκοπήσει. Ως πρόταση διεξόδου, η κυβέρνηση προβάλλει τις διεπαγγελματικές ενώσεις, θυμίζοντας την παροιμία με τον λύκο που φυλάει τα πρόβατα, αφού είναι φανερό ότι ο αγρότης δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με το βιομήχανο που δραστηριοποιείται στο ίδιο προϊόν.

Το ΚΚΕ, κατέληξε ο βουλευτής, προτείνει στους αγρότες την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους και η κυβέρνηση εάν ήθελε ειλικρινά να βοηθήσει τους παραγωγούς, τότε θα έπρεπε να μην εφαρμόζει τους καταστροφικούς κανονισμούς της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ