Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ
Κίνδυνος - θάνατος και στο οδικό δίκτυο

Τον όλεθρο και την καταστροφή σπέρνουν απ' όπου κι αν περνούν οι Αμερικανοί και οι άλλοι ΝΑΤΟικοί, που, εκτός από πολέμους, προκαλούν και τροχαία ατυχήματα. Παραλίγο, χτες βράδυ δε θρηνήσαμε θύματα εξαιτίας τους.

Στην είσοδο της πόλης από το Λαγκαδά, στο ύψος του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ», δύο τζιπ του αμερικανικού στρατού προκάλεσαν καραμπόλα οχημάτων και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε ο άξονας του προπορευόμενου τζιπ, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να χάσει τον έλεγχο και να ανατραπεί. Πάνω του καρφώθηκε το δεύτερο τζιπ και στη συνέχεια δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα. Ευτυχώς από το ατύχημα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Ομως ποιος θα αποζημιώσει τους Ελληνες οδηγούς;

Στη δεύτερη περίπτωση, ένοχος φέρεται να στάθηκε το ολισθηρό οδόστρωμα, αφού εξαιτίας του (;) εκτράπηκαν της πορείας τους δύο αμερικανικά Ρέο, που έσερναν και τρέιλορ. Το ένα δίπλωσε στο δρόμο και το δεύτερο έπεσε στο πλάι του δρόμου. Το δεύτερο αυτό ατύχημα έγινε στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της διασταύρωσης με την Τριανδρία. Σ' αυτή την περίπτωση προκλήθηκε μόνο... κυκλοφοριακό χάος.

Και αυτά είναι ένα μέρος από τα όσα οδυνηρά προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής η παρουσία των ΝΑΤΟικών στη Θεσσαλονίκη και η μετατροπή της σε μόνιμο προγεφύρωμα για την εισβολή τους στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ