Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ανταλλάγματα»!

Μιλούν για «ανταλλάγματα» που θα λάβει η Ελλάδα από τη σύμπλευσή της με τις ΗΠΑ. Εμφανίζονται χωρίς αιδώ σαν μικροπωλητάδες μιας πραμάτειας που δεν τους ανήκει (μιλάμε για το ελληνικό έδαφος με τη γεωστρατηγική του αξία και την ελληνική ιστορία) και πλασάρουν σαν «πατριωτισμό» την υποτιθέμενη εξασφάλιση κάποιων «αργυρίων». Προσπαθούν να θέσουν τα συμφέροντα αλλά και τη συνείδηση του ελληνικού λαού στη χυδαία προκρούστεια κλίνη του «τι δίνουμε - τι παίρνουμε»!

*

Ομως, ακόμα και με αυτή την αγοραία τους «ζυγαριά», πάλι «λειψοί» βγαίνουν. Η Ελλάδα, είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ, τόσα χρόνια δίνει τη Σούδα. Και παίρνει Ιμια... Δίνει βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια για τους ΝΑΤΟικούς πολέμους. Και παίρνει «κολοβό» Αιγαίο. Δίνει Ελληνες φαντάρους στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία, στο Αφγανιστάν. Και παίρνει παραβιάσεις του εθνικού της εναέριου χώρου.

*

Μιλούν για «ανταλλάγματα». Αλλά στις λυκοσυμμαχίες δεν υπάρχουν «ανταλλάγματα». Υπάρχουν κίνδυνοι και τραγωδίες. Η Ελλάδα, αντί για δύναμη ειρήνης και φιλίας, καθίσταται, με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εχθρική εστία για τους λαούς της περιοχής. Γίνεται «μέρος του προβλήματος». Και όχι οποιουδήποτε προβλήματος, αλλά του προβλήματος της εισβολής, της κατοχής, της επέμβασης και της επιβολής, που συνιστά για τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία η πολιτική των ΗΠΑ.

*

Η προώθηση της πολιτικής των Αμερικανών με «ντίλερ» την Ελλάδα υπονομεύει διπλά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αφ' ενός εντάσσει τη χώρα βαθύτερα στο άρμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την εθνική της κυριαρχία, την ανεξαρτησία της, την οικονομία της, τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της. Αφ' ετέρου μετατρέπει την Ελλάδα σε θύτη, σε ενεργό παίκτη της ιμπεριαλιστικής αδικίας, σε επιτιθέμενο. Τη μετατρέπει σε «στόχο» των λαών που αγωνίζονται για το δίκιο τους, την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους.

*

Από αυτή την πολιτική «κέρδη» μπορεί να έχουν μόνο όσοι Ελληνες καπιταλιστές έχουν σχέσεις με το αμερικανικό Πεντάγωνο, με τις πολυεθνικές των όπλων, με τα πετρέλαια και με το πλιάτσικο της «ανασυγκρότησης» των λεηλατημένων λαών. Για τον ελληνικό λαό μένουν μόνο οι κίνδυνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ