Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΚΚ Τουρκίας

Ο Χαρίλαος Φλωράκης στην Τουρκία το 1990

TKP

Ο Χαρίλαος Φλωράκης στην Τουρκία το 1990
Το ΚΚ Τουρκίας στο μήνυμά του, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει:

«Ο θάνατος του Φλωράκη δεν είναι μόνο μια μεγάλη, λυπηρή απώλεια για τον ελληνικό λαό, αλλά και για όλους τους λαούς του κόσμου, στους οποίους ο Φλωράκης πάντα εξέφραζε αλληλεγγύη. Σε πολλές περιστάσεις, ύψωσε τη φωνή του υπέρ των καταπιεσμένων λαών του κόσμου. Δε θα ξεχάσουμε την υποστήριξή του προς τους κομμουνιστές στην Τουρκία τη δεκαετία του 1970, αλλά και αργότερα, στη διάρκεια των σκοτεινών ημερών της στρατιωτικής δικτατορίας του '80. Για τους συντρόφους του στην Τουρκία, το όνομά του θα μείνει για πάντα συνδεδεμένο με τη διεθνιστική αλληλεγγύη και αδελφότητα των λαών.

Ως κομμουνιστής στο πλευρό των εργαζόμενων και καταπιεζόμενων λαών, ο Φλωράκης ήταν τόσο αντιιμπεριαλιστής όσο και διεθνιστής. Μαχόταν εναντίον των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με πατριωτικό τρόπο, όπως ο Καπετάν Γιώτης πολεμούσε εναντίον των ναζί, των Βρετανών εισβολέων και των εγχώριων συνεργατών τους από τις τάξεις του ΕΛΑΣ. Ετσι, ο Φλωράκης θα παραμείνει πηγή έμπνευσης στον αγώνα μας εναντίον του ιμπεριαλισμού στην Τουρκία.

Θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του, ενώ συνεχίζουμε τον αγώνα μας για σοσιαλιστική εξουσία και συσφίγγουμε τους συντροφικούς μας δεσμούς ανάμεσα στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Η μόνη μας παρηγοριά είναι η πίστη μας ότι οι κομμουνιστές της Ελλάδας θα συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τη σημαία που σήκωσε ο Φλωράκης. Για άλλη μια φορά, παρακαλούμε να δεχτείτε τη βαθύτατη λύπη μας για την απώλεια του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ