Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
«Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι το ΚΚΕ άντεξε και ακολουθεί πορεία ανόδου... »

Απόσπασμα από ομιλία του στην εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση για τα 80χρονα του Κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

«

Η ιστορία του τόπου μας μαρτυράει πως η εφαρμογή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής συνοδεύεται και με κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων και με έξαρση του αντικομμουνισμού.

Σήμερα είμαστε μάρτυρες μιας εκστρατείας ψεύδους, μιας κατασυκοφάντησης και λάσπης εναντίον του ΚΚΕ. Παραμορφώνουν τα γεγονότα και πλαστογραφούν την ιστορία του.

Κοινωνικοί αγώνες, κινητοποιήσεις των αγροτών, των ναυτεργατών, συνταξιούχων, οικοδόμων, λιμενεργατών, εκπαιδευτικών κλπ. χαρακτηρίζονται σαν κομμουνιστικός "δάκτυλος" ή, αν θέλετε, σαν κομμουνιστικές "ασκήσεις".

Ειδικοί "λαθολόγοι" και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης βγαίνουν σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες και ερμηνεύουν την ιστορία του ΚΚΕ με τους φακούς του καθεστώτος.

Βιβλία εκδίδονται το ένα κοντά στο άλλο και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λες και υπακούνε στον ίδιο μαέστρο, προβάλλουν με θαυμασμό και πλέκουν εγκώμια στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ και στέλεχος του Κόμματος, Αρη Βελουχιώτη. Πλέκουν το εγκώμιο του Αρη, αλλά, από την άλλη, συκοφαντούν το ΚΚΕ.

Ορισμένοι, μάλιστα, ισχυρίζονται πως αυτό το κάνουν από σεβασμό δήθεν στους αγώνες του και στη μεγάλη συνεισφορά του στην Εθνική Αντίσταση. Και σαν απόδειξη κρατάνε και μία φωτογραφία του Αρη. Βλέπετε, τώρα θυμήθηκαν τον Αρη, ύστερα από 50 χρόνια. Τον προβάλλουν, αλλά πολεμούν την πολιτική του ΚΚΕ, πολιτική που στα πλαίσιά της αγωνίζονταν ο Αρης. Ορισμένοι τις ενέργειες αυτές τις δικαιολογούν στο όνομα της δήθεν ιστορικής έρευνας και της ιστορικής αλήθειας.

Η ουσία βρίσκεται αλλού. Σκοπός τους είναι να εμφανίσουν ένα πραγματικό γεγονός, δηλαδή έναν λαϊκό ηγέτη, έναν αναμφισβήτητο αγωνιστή από τη μια και ένα κόμμα λαθών και συνθηκολόγο από την άλλη. Μάταιος ο κόπος τους. Ο Αρης ήταν δημιούργημα του Κόμματος και ένα μ' αυτό.


Επαινούν τους νεκρούς συντρόφους μας, παλιοί και νεοφώτιστοι κατήγοροι, για να συκοφαντήσουν έτσι πιο πειστικά το Κόμμα. Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς.

Τελευταία στο παιχνίδι αυτό μπήκαν απροκάλυπτα και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, που συμπληρώνουν το "εκσυγχρονιστικό" σχέδιο συκοφάντησης του Κόμματος. Τα στελέχη αυτά επαναφέρουν και προβάλλουν τα γνωστά εμφυλιακά συνθήματα και τις γνώριμες συκοφαντίες.

Ολοι αυτοί, και οι μεν και οι δε, έχουν δώσει τα χέρια με κοινό στόχο: Να ξεμπερδέψουν με το ΚΚΕ, να χτυπήσουν τη λαϊκή αντίσταση και να ποδηγετήσουν τις κοινωνικές εξελίξεις.

Να φιμώσουν το λαό και την πρωτοπορία του και να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις του.

Να αλώσουν τα συνδικάτα και να καταστήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυβερνητική υπηρεσία.

Δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι 80 χρόνια διώξεων σε βάρος του, το ΚΚΕ, και παρά τις γνωστές εξελίξεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, όχι μόνο άντεξε, αλλά ακολουθεί μια πορεία ανόδου. Χρέος μας είναι να συμβάλουμε στην παραπέρα ενίσχυση και ανάπτυξή του.

Αγαπητοί φίλοι,

Πολλά άλλαξαν και αλλάζουν, καιροί, άνθρωποι, καταστάσεις και πολλά άλλα. Σήμερα κουφοβράζει η λαϊκή αγανάκτηση. Σκληροί μαζικοί αγώνες προμηνύονται και πολιτικές ανακατατάξεις κυοφορούνται.


Το ΚΚΕ, όπως πάντα, θα κρατήσει ψηλά τη σημαία των αγώνων του λαού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο σκληρές και αδυσώπητες κι αν είναι αυτές.

Πολλοί αναρωτιούνται: Πού οφείλεται αυτό το κουράγιο και αυτή η αντοχή την οποία δείχνει;

Το ΚΚΕ άντεξε και αντέχει γιατί εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, γιατί εκφράζει τους πόθους και τις ελπίδες τους για μια άσπρη μέρα, για μια δίκαιη κοινωνία.

Αντέχει γιατί στην ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού το ΚΚΕ είναι ένα Κόμμα τελείως διαφορετικό απ' όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας μας.

Το ΚΚΕ δεν είναι απλώς ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, όπως τα άλλα που υπηρετούν και υπερασπίζονται το αστικό καθεστώς.

Το ΚΚΕ είναι το επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων της χώρας μας που στοχεύει πολύ μακριά. Στοχεύει σε μία κοινωνία σοσιαλιστική και τελικά σε μια αταξική κομμουνιστική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, το Κομμουνιστικό Κόμμα πρωτοστατεί στους αγώνες των εργαζομένων για τα ζωτικά τους συμφέροντα και γενικά είναι ένα γνήσιο πατριωτικό κόμμα. Αυτά τα βεβαιώνει η 80χρονη ιστορία του και οι αμέτρητες θυσίες του.

Και μέσα από τον αγώνα αυτό και τις εμπειρίες που φέρνει, οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες, οι υπάλληλοι και η προοδευτική διανόηση πείθονται πως η ριζική λύση είναι ο σοσιαλισμός, που είναι και ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ.


Κανένα αστικό κόμμα, αλλά και όλα μαζί τα αστικά κόμματα, δεν έχουν μια παρόμοια συνεχή πορεία και δράση. Πόσα κόμματα δε γεννήθηκαν από το 1918 μέχρι σήμερα; Υπάρχει κανένα; Ολα διαλύθηκαν. Δεν έχουν δώσει και ούτε μπορεί να δώσουν τόσο πολλές και μεγάλες θυσίες για μια καλύτερη ζωή του εργαζόμενου λαού...».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ