Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ»
Απεργιακές κινητοποιήσεις αεροσυνοδών

Απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή 17 Δεκέμβρη με 48ωρη απεργία, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας».

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα και κηρύχτηκαν για να εκφράσει δυναμικά το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρίας την αντίθεσή του σε κάθε σχέδιο και ενέργεια που αποσκοπεί στη συρρίκνωση και απαξίωση της «Αεροπλοΐας», αλλά και να καταγγείλει την παρελκυστική τακτική - εμπαιγμό της διοίκησης στην επίλυση εργασιακών προβλημάτων του κλάδου.

Στο ψήφισμα που ενέκριναν ομόφωνα οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων καταγγέλλονται οι «αποικιοκρατικού» χαρακτήρα αντιλήψεις των αρμοδίων για τους όρους απασχόλησης και αμοιβής του εποχικού προσωπικού κατά παράβαση της νομοθεσίας και των κανονισμών ασφαλείας. Επίσης, καταγγέλλεται ότι τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνεται εποχικό προσωπικό που απασχολείται όλο το χρόνο, το οποίο επιδιώκεται να τελεί σε συνεχή «ομηρία».

Οι συνοδοί ζητούν την άμεση καταγραφή και κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών της εταιρίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να σταματήσει πλέον η «παρωδία» με το εποχικό προσωπικό, που αμείβεται ισχνότατα αν και υπεραπασχολείται, ενώ παράλληλα είναι έρμαιο στις διαθέσεις όλων των διοικήσεων. Επίσης, οι εργαζόμενοι αξιώνουν την υπογραφή νέας ΣΣΕ, η οποία θα θέτει τον κλάδο εργασιακά και μισθολογικά «σε αξιοπρεπή βάση, μετά τις ανεπίτρεπτες μειώσεις των τελευταίων χρόνων», όπως αναφέρεται στο ομόφωνο ψήφισμα των μελών της «Ενωσης Συνοδών Ολυμπιακής Αεροπλοΐας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ