Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Καταδίκη του ιμπεριαλισμού, αξίωση για αλήθεια και δικαιοσύνη

Ο Φ. Κάστρο στη διάρκεια της διεθνούς συνάντησης

Associated Press

Ο Φ. Κάστρο στη διάρκεια της διεθνούς συνάντησης
ΑΒΑΝΑ.- Δικαίωσε και ξεπέρασε τις προσδοκίες των οργανωτών η συμμετοχή στη Συνάντηση στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας, στην οποία ένωσαν τη φωνή τους αντιπροσωπείες από 67 χώρες, καταδικάζοντας την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εναντίον της Κούβας και της Βενεζουέλας, αξιώνοντας αλήθεια και δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Γκράνμα, 680 συγγραφείς, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, πολιτικοί και διεθνούς φήμης προσωπικότητες έφθασαν στην Κούβα παρά το ότι η Διεθνής Συνάντηση ουσιαστικά οργανώθηκε μέσα σε τρία 24ωρα.

Η τριήμερη διεθνής συνάντηση τιτλοφορείται «Ενάντια στην τρομοκρατία, για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη», κι οργανώνεται στα πλαίσια του αγώνα του κουβανέζικου λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, με ένα από τα κύρια ζητήματα να είναι η απαράδεκτη στάση των ΗΠΑ, που συνεχίζουν να καλύπτουν - αν όχι να υποστηρίζουν ενεργά - τη δολοφονική δράση προσώπων όπως ο διαβόητος αντικομμουνιστής εγκληματίας πρώην πράκτορας της CIA, Λουίς Ποσάδα Καρίλες, και αντιδραστικών οργανώσεων ενάντια στο λαό της Κούβας και της Βενεζουέλας.

Στη συνάντηση μετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, έπειτα από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκπροσώπησε ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, μέλος της Γραμματείας του. Ξεχώρισαν διεθνείς προσωπικότητες και οργανώσεις όπως ο ηγέτης των Σαντινίστας της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, ο ηγέτης του Μετώπου Φαραμπούντο Μαρτί του Ελ Σαλβαδόρ (FMLN) Σαφίκ Χαντάλ, οι Μητέρες της Πλατείας Μάη από την Αργεντινή κλπ.

Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης σημείωσε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του «902» ότι το γενικό συμπέρασμα των συμμετεχόντων είναι πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός», καθώς αποκαλύπτεται βάσει αποχαρακτηρισμένων απόρρητων εγγράφων των ίδιων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κυβερνητικών φορέων, η «υποκρισία της κυβέρνησης των ΗΠΑ», που προβάλλει ένα «ανθρώπινο πρόσωπο» και κόπτεται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ υποστηρίζει ότι πρωτοστατεί στον «αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», την ώρα που χρησιμοποιεί την τρομοκρατία για δικούς της στρατηγικούς στόχους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο λεγόμενο Σχέδιο Κόνδωρ, βάσει του οποίου πραξικοπηματίες και υποστηρικτές τους στην κεντρική και συνολικά τη Λατινική Αμερική «εξαφάνισαν», δολοφόνησαν, βασάνισαν και καταδίωξαν δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές. Ο Η. Τσαβδαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην παρέμβαση που έκαναν οι Μητέρες της Πλατείας Μαΐου από την Αργεντινή, που συνεχίζουν ως και σήμερα να διαδηλώνουν εναντίον των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη χώρα τους και την υποήπειρο με στήριξη της Ουάσιγκτον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία σε χώρες της Λ. Αμερικής για την ενίσχυση της επιθετικότητας σε Κούβα και Βενεζουέλα (2019-07-18 00:00:00.0)
Επέκταση της συνεργασίας (2012-02-07 00:00:00.0)
Διεθνής Συνάντηση για λευτεριά στους «5» (2008-11-13 00:00:00.0)
Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς (2007-04-29 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη και διεθνής συμμετοχή (2006-12-02 00:00:00.0)
«Ο ιμπεριαλισμός πρέπει να νικηθεί» (2005-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ