Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα

Με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τους εργατοτεχνίτες του Δήμου Νίκαιας συζήτησε κατά τη διάρκεια περιοδείας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Πειραιά

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν την κοροϊδία που γίνεται σε βάρος τους και να πάρουν διαζύγιο από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους». Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τους εργατοτεχνίτες του Δήμου Νίκαιας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε, 15 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, δείχνει το αληθινό της πρόσωπο με την επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και το λαϊκό εισόδημα, έχοντας τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ».

Αφού επισήμανε την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, την καταχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες και ενόψει της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις 27 Ιούνη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα, να πουν «ως εδώ» και με αγώνες να αντισταθούν στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.

«Εμείς, πρόσθεσε, εδώ και τρία χρόνια λέγαμε ότι η μονιμότητα δεν είναι σίγουρη. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη σταθερή δουλιά και με μια σειρά δικαιώματα που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι παλαιότερα. Το αίτημα για σταθερή και μόνιμη δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τόνισε, είναι κοινό για τους εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα». Αναφερόμενος στους συμβασιούχους των Δήμων επισήμανε πως «τους συμβασιούχους τους διαμόρφωσαν οι πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πως οι ανάγκες των Δήμων πρέπει να καλυφτούν με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτή την περίοδο είναι τέτοια τα προβλήματα και τέτοια η πολιτική της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που μειώνονται τα περιθώρια για αυταπάτες που μπορεί να έχουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δε φτάνει μόνο η αγανάκτηση. Πρέπει να βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα. Δεν μπορεί να στηρίζονται κόμματα που πιστεύουν ότι η λογική του ευρωμονόδρομου πρέπει να ακολουθηθεί πιστά, με όποιο κόστος για τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ