Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράση μετωπική κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων

Σε πολιτική συγκέντρωση στην Καλαμάτα μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Πελοποννήσου

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε προχτές το βράδυ στην Καλαμάτα, η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Πελοποννήσου, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας.

«Τώρα που τέλειωσε η τριήμερη παράσταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, μπορεί να ξεκινήσει μια πραγματική ουσιαστική κουβέντα μέσα στους εργαζόμενους, γειτονιά τη γειτονιά, στους τόπους δουλιάς για τις αιτίες της αντιλαϊκής επίθεσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορούν να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να οργανωθεί η πάλη και η αντεπίθεση του λαού», σημείωσε από την Καλαμάτα και συγκεκριμένα από τη συνοικιακή πλατεία της Φραγκόλιμνας η Λ. Ράζου και πρόσθεσε: «Οσοι είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τη στημένη αντιπαράθεση στη Βουλή, θα συμφωνήσουν, ότι επρόκειτο για το αναγκαίο "προπέτασμα καπνού" ώστε να συσκοτιστεί μέσα από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τις λεκτικές κορόνες η καταπληκτική ομοιομορφία και ταύτιση της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα κρίσιμα για το λαό ζητήματα. Δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει την ταξική τους επιλογή, είναι κόμματα της πλουτοκρατίας, εργάζονται με συνέπεια για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης. Καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα κόμματα, να τα εγκαταλείψουν τώρα».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «η παράταση του εργάσιμου χρόνου, το ασφαλιστικό των τραπεζών, το ωράριο των καταστημάτων, η επαίσχυντη συμφωνία στον ΟΤΕ, η κατάργηση του δικαιώματος στη σταθερή δουλιά, οι αντιδραστικές προσαρμογές στην ανώτατη εκπαίδευση είναι πλευρές μιας ενιαίας πολιτικής με έναν στόχο: να ενταθεί η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, να διαμορφωθούν όροι για την απόσπαση νέων κερδών από το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι στόχος συμφωνημένος κι από τα δύο κόμματα, είναι δέσμευση που απορρέει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, από τη στρατηγική της Λισαβόνας, που έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις και τσακώνονται για το ποιος έχει την ικανότητα να την προωθήσει καλύτερα. Αυτός ο στόχος δεν αφορά την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών είναι σαν τη φωτιά με το νερό».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Ο λαός, πρώτα και κύρια η εργατική τάξη, να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, να δυναμώσουν τον αγώνα τους προτάσσοντας τις ανάγκες τους, την ταξική τους ενότητα με στόχο να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία. Να ξεπεράσουν την "αριστερή" φλυαρία του ΣΥΝ, που αποδέχεται και στηρίζει τον ευρωενωσιακό μονόδρομο κι από την άλλη κλαψουρίζει για τα εργασιακά δικαιώματα που χτυπιούνται. Να δυναμώσει η μετωπική δράση κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, να ενισχυθεί το ΚΚΕ που έχει γραμμή σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές φιλολαϊκές αλλαγές ως το επίπεδο της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ