Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Απόρρητα ... γλυκά και μανικετόκουμπα

Από τα μυστικά κονδύλια αγορές για δημόσιες σχέσεις

Το θέμα των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που διαχειρίζεται το ΕΠΥΕΘΑ (Επιτελείο Υπουργού Εθνικής Αμυνας) και πώς αυτά διατίθενται, έρχεται στην επιφάνεια, με αφορμή την, κατά τ' άλλα κωμική, υπόθεση της διάθεσής τους για αγορά μανικετόκουμπων, γλυκών κλπ. από τον υφυπουργό Β. Μιχαλολιάκο, στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων του γραφείου του.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφέρεται ότι το ΕΠΥΕΘΑ ενέκρινε το ποσόν των 7.843 ευρώ για προσωπικές αγορές του Β. Μιχαλολιάκου σε ταξίδια του στο εξωτερικό, σε ζαχαροπλαστεία, σε καθαριστήρια, αλλά και για την αγορά μανικετόκουμπων από τον «Αθήνα 2004», έναντι του ποσού των 123,68 ευρώ, τα οποία προσφέρθηκαν ως δώρο στον Πολωνό ομόλογό του. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο το ΕΠΥΕΘΑ εγκρίνει την εν λόγω δαπάνη «σε βάρος πιστώσεων απορρήτων», δηλαδή μυστικά κονδύλια, επειδή, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, «η δικαιολόγησή της δεν είναι δυνατή από πιστώσεις άλλου ΚΑΕ του λειτουργικού προϋπολογισμού του ΕΠΥΕΘΑ».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αμυνας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δίνει εξηγήσεις για το θέμα και διαβεβαιώνει ότι «δημοσιοποιούνται όλα τα στάδια της υλοποίησης των προμηθειών, από την έγκριση σκοπιμότητας μέχρι την ανάθεση και το τελικό κόστος με όλες τις λεπτομέρειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ