Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραματικές οι επιπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου!

Η παρέμβαση του Σταύρου Σκοπελίτη

Από το περσινό παννησιωτικό συλλαλητήριο. Στη φωτό, η κινητοποίηση στο λιμάνι της Σάμου

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

Από το περσινό παννησιωτικό συλλαλητήριο. Στη φωτό, η κινητοποίηση στο λιμάνι της Σάμου
Τη δραματική εικόνα των επιπτώσεων της «απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας» στην καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής των νησιωτών του Αιγαίου, μετέφερε στην αίθουσα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις τους είναι συνεχείς.

Περιγράφοντας την κατάσταση των νησιωτών του Αιγαίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «έχουμε νησιά αποκλεισμένα τις περισσότερες μέρες τη βδομάδα. Εισιτήρια και ναύλα πανάκριβα. Συνθήκες ταξιδιού άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς στα καράβια», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή «έχει οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών»! Ο Σταύρος Σκοπελίτης τόνισε ότι όλα αυτά «είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που για χρόνια ολόκληρα εφαρμόσατε και τα δυο κόμματα. Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών». Μάλιστα, σχολιάζοντας και τις κομπορρημοσύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για πολιτικές ανάπτυξης των νησιών του Αιγαίου, αναρωτήθηκε αν «μπορεί κανείς να μιλάει για ανάπτυξη των νησιών, όταν έχουμε αυτά τα ναύλα που έχουν ανεβάσει κατακόρυφα το κόστος διαβίωσης και της μεταφοράς των προϊόντων», αναφέροντας ενδεικτικά ότι «ψαρεύουν οι άνθρωποι στην Αλόννησο και τους Φούρνους και δεν μπορούν να στείλουν τα προϊόντα τους στα αστικά κέντρα».

Οσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, του οποίου την ανάπτυξη υπόσχεται η κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ αντέτεινε πως «ανάπτυξη τουρισμού δεν πρόκειται να γίνει με αυτό το κόστος μεταφοράς. Πώς μπορεί να έρθει ένας κάτοικος της Αθήνας, όταν χρειάζεται να ξοδέψει το σύνολο του μισθού του για να μεταφέρει την οικογένειά του;». Ο Σταύρος Σκοπελίτης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και «γι' αυτό έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι των νησιών που θυσιάζει στον βωμό του εφοπλιστικού κέρδους την προσπάθεια που κάνουν να προκόψουν».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε, τονίζοντας πως «αν δεν αλλάξει η πολιτική αυτή όχι μόνο δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα», σημειώνοντας για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ότι «χρειάζεται να απεμπλακούν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να υπάρξει μια «άλλη φιλολαϊκή πολιτική για ένα δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ