Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πού ανήκει η Κυπαρισσία;

Μία μόνο ερώτηση αν ετίθετο στις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών της Β` και Γ` Λυκείου, που διεξάγονται αυτή την περίοδο, θα έφτανε για να «τιναχτεί στον αέρα» το οικοδόμημα της κυβερνητικής εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης», καθώς η αποτυχία των μαθητών θα ήταν καθολική. Η ερώτηση, γεωγραφικού περιεχομένου, είναι: Πού ανήκει η Κυπαρισσία; Είναι προφανές ότι το σύνολο των εξεταζομένων θ' απαντούσε ότι η Κυπαρισσία, η οποία βρίσκεται στην Πελοπόννησο, ανήκει στην Ελλάδα. Αλλά αυτή η απάντηση είναι λαθεμένη και θ' άφηνε «στον τόπο» - μια και δεν ισχύει πια ο «θεσμός» των μετεξεταστέων - όλους τους μαθητές.

Διότι, η Κυπαρισσία μπορεί, μεν, διοικητικώς ν' ανήκει στην Πελοπόννησο, πλην, όμως, ουσιαστικώς δεν είναι ελληνική. Πώς να χαρακτηριστεί ελληνική μια περιοχή, όταν στις ακτές της, όπου τα ξημερώματα θα γίνει η απόβαση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα πλαίσια της άσκησης «Dynamic Mix 2000», απαγορεύεται η παρουσία Ελλήνων πολιτών, εν αντιθέσει με τις, αγνώστου εθνικής προελεύσεως, χελώνες Καρέτα - καρέτα, οι οποίες μπορούν ελευθέρως να μετακινούνται;

Ηαπαγόρευση παρουσίας Ελλήνων πολιτών στην επίμαχη περιοχή της Κυπαρισσίας, όπου διεξάγεται η ΝΑΤΟική άσκηση, επιβάλλεται και διά αστυνομικών μέτρων. Προς τούτο, προχτές αργά το βράδυ, αστυνομικοί συνέλαβαν οκτώ Ελληνες πολίτες, οι οποίοι εκδήλωσαν, διά της παρουσίας τους στην απαγορευμένη περιοχή, την αντίθεσή τους στη ΝΑΤΟική εισβολή και την απόφασή τους ν' αγωνιστούν υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας, υπέρ της ειρήνης στην περιοχή μας. Ανάλογο καθεστώς απαγορεύσεων ισχύει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες διενεργείται η ΝΑΤΟική άσκηση, με τη συμμετοχή πλήθους στρατιωτών, ναυτών κι αεροπόρων του ΝΑΤΟ.

Πλήρης είναι η ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, καθώς η Ελλάδα παρέδωσε το δικαίωμα εθνικού ελέγχου επί του διεθνούς και ελληνικού εναέριου χώρου, στο συμμαχικό στρατηγείο της Νάπολης, με αποτέλεσμα ακόμα και τα, συμμετέχοντα στην άσκηση, τουρκικά αεροσκάφη - απ' αυτά που πυρπόλησαν την Κύπρο και, καθημερινώς σχεδόν, παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο - να εισβάλλουν στη χώρα μας, χωρίς να παραδίνουν σχέδια πτήσεως στις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Το στρατηγείο της Συμμαχίας στον Τύρναβο, το οποίο έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την οργάνωση της άσκησης και εκδίδει καθημερινά «πολεμικά» ανακοινωθέντα, δρα ως «κατοχική στρατιωτική διοίκηση», απαιτώντας τη συμμόρφωση όλων των Ελλήνων πολιτών στην «έκτακτη κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας. Και η «κατοχική κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ φροντίζει, με τη χρησιμοποίηση των αστυνομικών κι άλλων μηχανισμών της, να επιβάλει τη θέληση της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής διοίκησης.

Κατά τα άλλα, η ζωή εν Ελλάδι κινείται στους ρυθμούς των πρωινών και νυχτερινών συζητήσεων, που διεξάγονται σε... ασπρόμαυρα, λόγω και της συμμετοχής ρασοφόρων, τηλεοπτικά παράθυρα, με θέμα τα περί της αναγραφής ή όχι του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες και τους συμμετέχοντες ν' αναζητούν εναγωνίως «το γένος των αγγέλων».

Ενίοτε δε και παρεμπιπτόντως, τα τηλεοπτικά παράθυρα λαμβάνουν ροζ «πολιτική» απόχρωση, όταν στις τηλεοπτικές συζητήσεις υπεισέρχεται το θέμα της διαμάχης του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τους Καρατζαφέρη και Κακαουνάκη και οι συζητητές αναζητούν διαφορές και ομοιότητες θρησκευτικών προσώπων, όπως η Σαλώμη, με σημερινά πολιτικά πρόσωπα. Και μη χειρότερα, δηλαδή...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ