Τετάρτη 31 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Απο αναβολή σε αναβολή οι επισκευές

Από αναβολή σε αναβολή βαδίζει η επισκευή των εργατικών πολυκατοικιών του Καματερού λόγω του σεισμού και η κοροϊδία σε βάρος των σεισμοπλήκτων καλά κρατεί.

Ο «Ρ» επισκέφθηκε τον καταυλισμό και μίλησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών Καματερού,Η. Μπαλάγκα. Ο πρόεδρος επισήμανε ότι οι υποσχέσεις είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Μάρτη, όταν ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου τους επισκέφθηκε μαζί με την Ε. Σπυροπούλου, διευθύντρια του τμήματος κατασκευών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και τον υπεύθυνο για τις σεισμόπληκτες εργατικές κατοικίες Β. Βαβανάτσο. Τότε ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες επισκευής των πολυκατοικιών θα αρχίσουν μέσα στο Μάρτη. Ομως αποδείχτηκε ότι η υπόσχεση έγινε στα πλαίσια της κυβερνητικής προεκλογικής παροχολογίας. Αμέσως μετά, οι κάτοικοι των λυομένων πήραν την υπόσχεση ότι οι εργασίες θα αρχίσουν τον Απρίλη και λίγο αργότερα ότι θα γίνουν το Μάη.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Μόνο οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών υποστύλωσαν τις πολυκατοικίες πριν 15 ημέρες, κάτι που θα έπρεπε να γίνει αμέσως μετά το σεισμό.

Σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα, του ΟΕΚ και του δημάρχου Καματερού Χρ. Δανάκου, ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης των εργασιών η 15η Ιούνη. Ομως κανένας από τους κατοίκους δεν πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί αυτή η νέα υπόσχεση.

Για το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος τους, ο Η. Μπαλάγκας μας είπε χαρακτηριστικά ότι πριν λίγες ημέρες, σε επικοινωνία που είχε με τον Β. Βαβανάτσο, πήρε τη διαβεβαίωση ότι το έργο έχει ανατεθεί, όταν όμως τον ρώτησε το όνομα του εργολάβου ο Β. Βαβανάτσος είπε ότι δεν το ήξερε.

Αγανακτισμένοι με την απραξία της κυβέρνησης είναι οι σεισμόπληκτοι που μένον στον καταυλισμό.

Η Β. Σπυροπούλου είπε ότι «σε αυτά τα λυόμενα ούτε μπάνιο δεν μπορούμε να κάνουμε καλά καλά. Αλλά τι να κάνουμε, η ανάγκη ορίζει τη ζωή μας», ενώ η Μ. Καραγιάννη, περιγράφοντας την κατάσταση, τόνισε: «Μας είπαν ότι θα φτιάξουν τα σπίτια, όμως δεν έχουν κάνει τίποτα. Τώρα μας λένε ότι θα μπούμε το Νοέμβριο, αλλά δεν τους πιστεύω. Μας κοροϊδεύουνε τόσο καιρό και τώρα που πέρασαν οι εκλογές μας ξέχασαν».

Η Γ. Μάνη, μιλώντας και αυτή για τις συνθήκες διαβίωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το χειμώνα πεθαίνουμε από το κρύο και τώρα πεθαίνουμε από τη ζέστη. Επιπλέον, είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε συνέχεια σιλικόνη τους αρμούς του λυόμενου γιατί περνάει μέσα νερό».

Εκτός όμως από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι σεισμόπληκτοι έχουν και ένα επιπλέον πρόβλημα, αυτό των υψηλών λογαριασμών της ΔΕΗ. Υπενθυμίζουμε ότι ο «Ρ» είχε γράψει πριν το Μάρτη γι' αυτό, όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναγκάστηκε να αφαιρέσει το ποσό των 108.000 δρχ. από κάθε λογαριασμό. Ομως στη σχετική ανακοίνωση είχε σημειωθεί ότι αυτή η ρύθμιση θα ίσχυε μόνο για μια φορά.

Τώρα οι σεισμόπληκτοι στα λυόμενα περιμένουν με ανησυχία τους νέους λογαριασμούς, αφού το αίτημα τους για κοστολόγηση του ρεύματος στην κατώτατη τιμή δεν έχει γίνει δεκτό, ενώ ταυτόχρονα είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν κλιματιστικά συνέχεια, προκειμένου να κάνουν πιο ανεκτή την αφόρητη ζέστη που επικρατεί μέσα στα μεταλλικά λυόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ