Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στόχος το χτύπημα του λαϊκού κινήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα δήθεν «αντιτρομοκρατικά» μέτρα

Η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις αποφάσεις της ΕΕ αφορά σε περιορισμούς στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και στοχεύει κατευθείαν στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Αυτό υπογραμμίζει σε χτεσινή δήλωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη της αποφασιστικής απάντησης του λαϊκού κινήματος. Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής: «Ο στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με τις αποφάσεις της ΕΕ, για τη δήθεν πάταξη της τρομοκρατίας, αποτελεί μια επιπλέον αντιλαϊκή πτυχή που ξεδιπλώνεται και αφορά σε νέους περιορισμούς στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει και πάλι, ότι είναι ψεύτικο το δίλημμα "ασφάλεια ή δικαιώματα". Τα λαϊκά δικαιώματα βάλλονται ανελέητα ως ανάγκη του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν μπορούν, λοιπόν, να τα επικαλούνται όσοι βάλλουν εναντίον τους και το υπηρετούν.

Ο νέος αντεργατικός - αντιλαϊκός κρίκος, που προστίθεται στην αλυσίδα, πρέπει να βρει αποφασιστική αντιμετώπιση από το λαϊκό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ