Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο επίκεντρο οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νέας γενιάς

Ευρεία αναφορά έκανε η Αλέκα Παπαρήγα στο γεγονός ότι το ΚΚΕ πραγματοποιεί πανελλαδική κομματική συνδιάσκεψη για τα προβλήματα και το κίνημα της νεολαίας.

«Καλούμε, τόνισε, τους νέους και τις νέες να συζητήσουμε, να κάνουμε διάλογο. Αλλά και όλους εκείνους που είναι κοντά στο Κόμμα και την ΚΝΕ, συμπίπτουν μαζί μας σε ορισμένα θέματα, όλους όσοι ανησυχούν για τη νεολαία, να συζητήσουμε, να κάνουμε διάλογο. Θέλουμε τις γνώμες των ειδικών, όλων εκείνων που ασχολούνται με τα προβλήματα της νεολαίας.

Οι νέοι άνθρωποι έχουν συμφέρον και είναι και στη δική τους ευθύνη να ενδιαφερθούν να μάθουν από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ, τι λέει η ΚΝΕ.

Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι η δύναμη αντίστασης και επίθεσης στην προσπάθεια να υποταχθεί και να συμβιβαστεί η νεολαία. Σήμερα έχει τη δύναμη να γονιμοποιήσει μια έμφυτη τάση αναζήτησης που έχει η νεολαία. Εμάς δε μας φοβίζουν τάσεις που εμφανίζονται ή καταγράφονται στη νεολαία, π.χ. έλλειψη διάθεσης πειθαρχίας, αρνητική γνώμη για τους θεσμούς που το καπιταλιστικό σύστημα έχει αναδείξει. Πιστεύουμε ότι αντανακλά αρνητικές εμπειρίες, δείχνει ένα ορισμένο επίπεδο συνειδητοποίησης. Ωστόσο, δε φθάνει η αυθόρμητη ή ενστικτώδης απόρριψη πλευρών ή πτυχών της καπιταλιστικής κοινωνίας, ούτε η γενική αμφισβήτηση του συστήματος.

Η νεολαία πρέπει συνειδητά να χαράξει πολιτική απειθαρχίας και ανυπακοής στην κυρίαρχη πολιτική, όχι γιατί είναι κυρίαρχη, αλλά γιατί είναι αντιδραστική, αντιλαϊκή, ιδιαίτερα εχθρική για τη νεολαία. Πρέπει να πάρει την υπόθεση των συμφερόντων στα χέρια της. Η νεολαία δεν πρέπει να παρασυρθεί από την προσπάθεια που γίνεται να έχει αποσπασματική και κατακερματισμένη συνείδηση. Για τη νεολαία το πρώτο που έχει σημασία είναι η εναλλακτική λύση, η άλλη πολιτική, η άλλη εξουσία. Διαφορετικά θα ζήσει το σήμερα και το αύριο πολύ χειρότερα, πολύ δυσκολότερα απ' ό,τι έζησαν οι γονείς και οι παππούδες.

Η νεολαία είτε εργάζεται, είτε βρίσκεται στη διαδικασία της μόρφωσης, είτε ζει στην πόλη, είτε στο χωριό μπορεί να συγκροτήσει το δικό της μέτωπο κοινής δράσης, τη συνεργασία της με τα άλλα τμήματα του λαϊκού κινήματος. Ολο το λαϊκό κίνημα σήμερα πρέπει να αναπροσανατολίσει τους στόχους του, ώστε να φέρει στο επίκεντρο τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ