Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Σήμερα στις 7.30 μ.μ., στην Αθήνα στην πλατεία Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Συλλαλητήρια αντίστασης στο βάθεμα της εκμετάλλευσης και της μισθωτής σκλαβιάς οργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου και τη μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αντιδράσεις από μεγάλες Ομοσπονδίες ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, καλώντας τους εργαζόμενους των κλάδων τους σε ανάπτυξη και ένταση των αγώνων τους. Στην κατεύθυνση αυτή συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για τον περαιτέρω προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει και η συζήτηση για το βαθιά αντεργατικό νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι με τα νέα μέτρα η κατάσταση στους χώρους δουλιάς, η ζωή των εργαζομένων θα γίνει ανυπόφορη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση με αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που η συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο» είναι «βούτυρο στο ψωμί» των δυνάμεων του κεφαλαίου. Να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.

Το αντεργατικό τερατούργημα καταδικάζουν σε πρόσφατη κοινή ανακοίνωσή τους εννέα Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Λογιστών, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη στρατηγική της Λισαβόνας για να εντείνει το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, να αυξήσει το χρόνο της απλήρωτης εργασίας, να κάνει ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, με στόχο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα και συντονισμένα τη δράση τους ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου και στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε χτεσινό δελτίο Τύπου η Ομοσπονδία Οικοδόμων ανακοινώνει το ομόφωνο ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια της Διοίκησης την προηγούμενη Κυριακή. Η Ομοσπονδία προειδοποιεί πως «δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια». Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά «στην καλύτερη οργάνωση, την ανάπτυξη, το δυνάμωμα των ταξικών μας αγώνων». Ολοι δηλώνουμε «παρών» «στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της χώρας». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «συντονίζει τη δράση της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να μην περάσουν τόσο ως νομοθετικές ρυθμίσεις, όσο και στην πράξη οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης». Καλεί όλους τους λογιστές και τις λογίστριες της Αθήνας στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Τους εργαζόμενους του κλάδου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Θεσσαλονίκη

Ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, διαδηλώνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στο μεταξύ από το Σάββατο τα στελέχη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν και χτες σε χώρους όπως το εμπόριο, τα εργοστάσια και οι ΔΕΚΟ, με στόχο να ενημερωθούν πλατιά οι εργαζόμενοι για τους στόχους της δέσμης μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις επιλογές της ΕΕ. Παντού φτάνει το μήνυμα πως διευθέτηση του χρόνου εργασίας σημαίνει παράδεισος για το κεφάλαιο και εφιάλτης για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ