Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΜΑΚΡΗ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

ΤΡΕΜΕ ΣΕΒ: «Με πρωτοστάτες τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ η ΓΣΕΕ αποφασίζει αύριο την οργάνωση 24ωρης πανεργατικής απεργίας» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕΛΑΤΑ ΄Η ΣΦΙΧΤΑ; «Σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ σχεδιάζουν να ψηφίσουν υπέρ της κινητοποίησης υπό τον όρο πως η απεργία θα γίνει μόνο για τις εργασιακές σχέσεις και δε θα επιχειρηθεί από τις άλλες παρατάξεις να μετατραπεί σε γενικότερη αντικυβερνητική εκδήλωση» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

«ΠΟΛΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» Η ΓΣΕΕ! «Πολλοί επιτίθενται στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ γιατί οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων δεν είναι μαζικές. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν βέβαια ως στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της ΓΣΕΕ για να πάψει να αποτελεί πόλο αντίστασης και έτσι να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα της κυβέρνησης ή να δείχνουν οι ίδιοι ως οι "αυθεντικοί υπερασπιστές" του συνδικαλιστικού κινήματος» (ο Βασίλης Σκουρής στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ... «Οσο για το ΠΑΜΕ η τακτική του διαρκώς χειροτερεύει, κλιμακώνει τη διασπαστική του στάση η οποία χαροποιεί τα μέγιστα κυβέρνηση και εργοδότες» (από άρθρο του Α. Καλύβη, του ΣΥΝ, στην «ΑΥΓΗ»).

...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ: «Μεγάλη απορία προκαλεί η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την αδυναμία τους να κατανοήσουν ότι οι διαχωριστικές λογικές και η απομονωτική τακτική δεν μπορούν ιδίως σήμερα να αποδώσουν, αλλά αντίθετα όπως σημειώνει η Αυτόνομη Παρέμβαση "η στάση αυτή ανεξάρτητα από προθέσεις εξυπηρετεί αντικειμενικά την κυβέρνηση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές". (...) η ηγεσία της ΓΣΕΕ χρειάζεται να βαδίσει με σχέδιο και επιθετικό λόγο, να επαναβαπτιστεί στον κόσμο της εργασίας, να πείσει για την αξιοπιστία της και να υποσχεθεί έμπρακτα ότι τα προβλήματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων καθορίζουν τη στάση της και όχι οι όποιες κομματικές επιλογές» (η Α. Χριστοδουλίδου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ