Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επί ποδός... σε όλη τη χώρα

Με συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και περιοδείες, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σαλπίζουν το κάλεσμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ. Σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, σήμερα και τις επόμενες μέρες, οργανώνονται πολύμορφες κινητοποιήσεις, για να εκφραστεί η αντίδραση του εργαζόμενου λαού στα νέα μέτρα της κυβέρνησης με τα οποία κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση.

Σήμερα Τρίτη 19 Ιούλη οργανώνονται συγκεντρώσεις και πικετοφορίες: Στην Αλεξανδρούπολη στις 8 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Καβάλα στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στην Κομοτηνή στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία και την ίδια ώρα στην Ξάνθη στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 21 Ιούλη στην Κατερίνη, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από τον Πεζόδρομο.

Σύσκεψη σωματείων

Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη 20 Ιούλη οργανώνει σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, καλεί τις διοικήσεις των σωματείων να συνεδριάσουν, να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης. Το ΠΑΜΕ καλεί και τους εργαζόμενους να ενεργοποιήσουν τις σωματειακές επιτροπές και να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα, με στόχο να οργανωθεί η πάλη, και να δοθεί μαζικά και αποφασιστικά η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ.

Πολύμορφες κινητοποιήσεις

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από χτες και οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος απαντούν δυναμικά και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας, στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους από κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο.

Μαχητική κινητοποίηση θα γίνει, σήμερα, στη Λάρισα, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού των Λαρισαίων εργαζομένων ορίστηκε για τις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Την ίδια ώρα συγκέντρωση, που διοργανώνουν η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου, θα πραγματοποιηθεί και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης των Τρικάλων. Επίσης, στο Βόλο, στις 8 μ.μ., θα καθορίσουν το αγωνιστικό πρόγραμμά τους και οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας, στη σύσκεψη, που διοργανώνει στο Εργατικό Κέντρο η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Αύριο, ακολουθούν πικετοφορίες στους δρόμους των θεσσαλικών πρωτευουσών. Η πικετοφορία στη Λάρισα, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από το ΕΚ, ενώ την ίδια ώρα θα πορευτούν στους δρόμους της Καρδίτσας και οι εργαζόμενοι του νομού. Μαζί τους θα είναι και μικρέμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης της απελευθέρωσης του ωραρίου. Την πικετοφορία, που θα ξεκινήσει από το εμπορικό κέντρο, διοργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Αγώνα όπου συμμετέχουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου.

Επίσης, αύριο, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» συγκαλεί σύσκεψη στις 7 μ.μ., επίσης, στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ