Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Συνελήφθη «ύποπτος» για τη χειροβομβίδα κατά του Μπους

ΤΜΠΙΛΙΣΙ.- Μετά από μάχη, η οποία κόστισε τη ζωή ενός αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι αρχές της Γεωργίας τραυμάτισαν και συνέλαβαν έναν 27χρονο άνδρα, ο οποίος θεωρείται ως ύποπτος για τη ρίψη χειροβομβίδας στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της χώρας, στη διάρκεια κοινής εμφάνισης και ομιλίας του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους και του Γεωργιανού ομολόγου του Μιχαήλ Σαακασβίλι τον περασμένο Μάη, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών.

Το καθεστώς που προέκυψε με τη λεγόμενη «επανάσταση των ρόδων» συνεργάστηκε, όπως με μεγάλη άνεση δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, με τις αμερικανικές μυστικές και αστυνομικές υπηρεσίες στην έρευνα αυτή, που οδήγησε στη χθεσινή επιχείρηση. Ρόλο μάλλον έπαιξε και η επικήρυξη του νεαρού με 83 χιλιάδες δολάρια.

Η ρίψη της χειροβομβίδας αυτής, που σύμφωνα με τις αρχές της Γεωργίας και των ΗΠΑ δεν εξερράγη λόγω «δυσλειτουργίας» της, είχε αμαυρώσει τη φιέστα του Μπους και του Σαακασβίλι για το ...«θρίαμβο της δημοκρατίας» στην πρώην σοβιετική Δημοκρατία, όπου με αμερικανική χρηματοδότηση οργανώθηκε μια εκστρατεία που κατέληξε στην ανατροπή του Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε.

Τα κίνητρα της ενέργειας αυτής - αν έγινε όπως υποστηρίζουν το Τμπιλίσι και η Ουάσιγκτον - παραμένουν άγνωστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ