Παρασκευή 22 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες μάχες και «αντιτρομοκρατικά» πλάνα

ΝΤΙΑΡΜΠΑΚΙΡ και ΑΓΚΥΡΑ.--

Νέες μάχες αναφέρθηκαν χτες στη Νοτιοανατολική Τουρκία, οι οποίες κόστισαν τις ζωές ενός στρατιώτη και δύο μαχητών του ΡΚΚ, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της επαρχίας Βαν που επικαλέστηκε το «Γαλλικό Πρακτορείο». Κατά τις πηγές αυτές οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεμίλ Τσισέκ, δήλωσε, σύμφωνα με το χτεσινό φύλλο της «Βατάν», ότι «βρίσκεται στο τελικό στάδιο» η κατάρτιση ενός νομοσχεδίου και η κατάθεσή του στο Κοινοβούλιο μόλις αυτό ξαναρχίσει τις εργασίες του, την 1η Οκτώβρη, με αντικείμενο την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» -διατύπωση η οποία, όσον αφορά την τουρκική πραγματικότητα, χρησιμοποιείται για να «φωτογραφιστεί» το κουρδικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα.

«Εξετάζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν από την Ισπανία και τη Βρετανία την επομένη των επιθέσεων της αλ-Κάιντα... Θα εισαγάγουμε κι εμείς μέτρα στο πλαίσιο αυτό», είπε ο Τσισέκ. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις απειλές του πρωθυπουργού Ερντογάν και του στρατηγού Μπασμπούγ περί «δικαιώματος εισβολής» της Τουρκίας στο Ιράκ, τις τελευταίες ημέρες, κάτι που οι Αμερικανοί προσπαθούν να αποτρέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ