Πέμπτη 4 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Την εντεινόμενη ιδιωτικοποίηση της Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω και της παραχώρησης υπηρεσιών του ΙΚΑ σε ιδιώτες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, του ΙΚΑ, εκχωρεί τώρα στους ιδιώτες και τη χρήση του μηχανογραφικού συστήματος του νεοσυσταθέντος Κέντρου Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου Αττικής», σημειώνει το ΠΑΜΕ και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Πρόκειται για ένα νευραλγικό τμήμα του ΙΚΑ, που με τις νέες ρυθμίσεις εμπορευματοποιείται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η ιδιωτικοποίηση εκτός από την οικονομική επιβάρυνση προς τους εργαζόμενους, θα δώσει τη δυνατότητα στην ιδιωτική εταιρία που θα διαχειρίζεται αυτή την υπηρεσία, να "πουλάει" ιατρικά "απόρρητα" προσωπικά βιομετρικά δεδομένα σε τρίτους (επιχειρηματίες, εργοδότες, ασφαλιστικές εταιρίες κλπ) για να τα χρησιμοποιούν αναλόγως, με κριτήριο το κέρδος.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση που απορρέει από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, απαιτείται η γενικότερη συσπείρωση και η ανάπτυξη μετωπικών αγώνων σύγκρουσης με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής του κυβερνητικού κόμματος και των άλλων ευρωκομμάτων. Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε μια τέτοια κατεύθυνση», τονίζει καταλήγοντας η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ