Τετάρτη 17 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα

Να γίνουν γνωστά τα πραγματικά αίτια της αεροπορικής τραγωδίας με το αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρίας «Helios», αλλά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, ζητά το ΚΚΕ με χτεσινή ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και των λαϊκών αναγκών εξελίσσονται σε μια μεγάλη απειλή για την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή του λαού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Είναι βαθιά η θλίψη και μεγάλη η αγανάκτηση για τον άδικο και τραγικό θάνατο, που βρήκαν 121 άνθρωποι, από τη συντριβή του αεροσκάφους της ιδιωτικής εταιρίας "HELIOS"».

Το ΚΚΕ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, ενώνει τη φωνή του μαζί τους και ζητά να έρθουν στο φως τα πραγματικά αίτια του τραγικού δυστυχήματος καθώς και να υπάρξει τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Ταυτόχρονα, καλεί τον ελληνικό λαό να προβληματιστεί για τις κύριες αιτίες που αυξάνουν και πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια τα μαζικά δυστυχήματα-εγκλήματα. Να διακρίνει τους ηθικούς αυτουργούς και να βγάλει συμπεράσματα για τον τρόπο που μπορεί να τα σταματήσει».

Ολα δείχνουν, τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «πως το αεροσκάφος "HELIOS" έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των μαζικών φονικών που γίνονται για το κέρδος, όπως στα Τέμπη, στη "ΡΙΚΟΜΕΞ", στο "ΣΑΜΙΝΑ" κ.α., καθώς και αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στους εργασιακούς χώρους.

Η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και των λαϊκών αναγκών στις συγκοινωνίες, στη διατροφή, στην Υγεία, στη στέγη, κλπ. συνεχώς αποδεικνύεται πως δεν οξύνουν μόνο τα προβλήματα του λαού, αλλά πως εξελίσσονται σε μια μεγάλη απειλή για την ασφάλεια και την ίδια του τη ζωή».

Ο ηθικός αυτουργός αυτών των εγκλημάτων, επισημαίνει με ιδιαίτερη έμφαση το Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η καθημερινή πρακτική αποδείχνει πως στα πλαίσια του Μάαστριχτ και του ευρωμονόδρομου τα περιθώρια ελέγχου του κεφαλαίου και περιορισμού της ασυδοσίας του, είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Ο λαός μας και η νεολαία οφείλουν και μπορούν να σταματήσουν τις θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Με τη δική τους συμμαχία να διεκδικήσουν την εξουσία και την οργάνωση της κοινωνίας, με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους!».

  • Αμέσως μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο και τραγικό χαμό τόσων ανθρώπων. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες όλων των θυμάτων. Ελπίζουμε να γίνουν γνωστά τα αίτια που οδήγησαν σ' αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ