Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΣΥΜΒΑΤΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ

ΠΟΙΑΝΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ; «Η παγκοσμίως επιδιωκόμενη απόσυρση του Δημοσίου από τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εκληφθεί ως συρρίκνωση και των ευθυνών του για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών. Δε νοείται εκχώρηση της προστασίας του υψίστου αγαθού, της ζωής, στην καλή θέληση κάποιων επιχειρηματιών ή στην ευσυνειδησία πιλότων και μηχανικών αεροσκαφών, οι οποίοι άλλωστε αντιμετωπίζουν το φάσμα επαγγελματικού αποκλεισμού, αν κριθούν "υπερβολικά ομιλητικοί" προς τις αρχές εν σχέσει με παραλείψεις στη συντήρηση των αεροσκαφών που η εταιρεία τους κρίνει "επουσιώδεις". Το ζήτημα αφορά όλες τις χώρες, και όλες οι κυβερνήσεις οφείλουν να μην επιδεικνύουν κανενός είδους ανοχή, ολιγωρία ή αδιαφορία, σε οτιδήποτε αφορά ανθρώπινες ζωές» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ: «Χάσματα λογικής, ανακολουθία συμπερασμάτων, αντιφάσεις και απόσυρση εκτιμήσεων, οι οποίες προβλήθηκαν αρχικά περίπου ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες, συνθέτουν το μυστηριώδες παζλ για τα αίτια και τις συνθήκες πτώσης του μοιραίου Μπόινγκ της εταιρείας "Helios"» (η επισήμανση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΙΔΙΩΤΕΣ: «Φυσικά και δε θα τολμήσω να βγάλω πόρισμα καφενείου, όπως ατύχως και ηλιθίως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά το δάχτυλο μου, μαζί με εκατομμύρια άλλα δάχτυλα, θα δείξει ως ένοχο για το φονικό που συντελέστηκε και συντελείται μπροστά στα μάτια μας τη λογική του κέρδους, αλλά κι εκείνους που συγκαλύπτοντας ή αλλοιώνοντας εκ των υστέρων τα γεγονότα, την αβαντάρουν (...) όμως τίποτα δε γίνεται απλά και μόνο επειδή το κεφάλαιο είναι αδίστακτο (...) ούτε ο μεγαλοκαρχαρίας από μόνος του μπορεί να πραγματοποιήσει τα όποια σχέδιά του, χωρίς ένα επιτελείο "συνεργατών" και καλά, που άλλοτε ευχαρίστως, άλλοτε εξαναγκασμένο, αλλά πάντα με το αζημίωτο, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη βρώμικη δουλειά (...) το μεγάλο κτήνος έφτιαξε τα μικρά κτηνάκια που ζουν δίπλα μας, που μπορεί να είμαστε ακόμα κι εμείς οι ίδιοι που μας αρέσει να συζητούμε ή και να καταγγέλλουμε εκ του ασφαλούς ενώ κατά τα άλλα κοιτάζουμε μόνο τη δουλίτσα μας. Αλλά αυτό ακριβώς είναι που ζητεί και το Μέγα κτήνος. Φιλήσυχους νοικοκυραίους και προπάντων, ιδιώτες έτοιμους για όλα» (ο Διονύσης Τσακνής στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ