Παρασκευή 19 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Με τα ... μπούνια στην κατοχή του Αφγανιστάν

Ολο και ενεργότερη γίνεται η συμμετοχή των Ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων στην αμερικανοΝΑΤΟική κατοχή στο Αφγανιστάν.

Με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε ότι από προχτές το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας («299 ΚΙΧΝΕ») αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν, συγκεκριμένα στην Καμπούλ, και απέκτησε «αρχική επιχειρησιακή ετοιμότητα». Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή σύμμαχος των ιμπεριαλιστών και βαδίζοντας στο δρόμο των προκατόχων της του ΠΑΣΟΚ, ετοίμασε στην Καμπούλ το μεγαλύτερο δεύτερου βαθμού στρατιωτικό νοσοκομείο για επείγοντα περιστατικά, προκειμένου να υποδέχεται τους άντρες του κατοχικού στρατού, να τους προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες και να τους καθιστά εκ νέου επιχειρησιακά ικανούς.

Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί το Γενικό Επιτελείο, από τις 22 Αυγούστου 2005 το κινητό νοσοκομείο «αναμένεται να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό»... Το «299 ΚΙΧΝΕ» αναπτύχθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σταδιακά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κατόπιν σχετικής αποφάσεως η οποία ελήφθη σε υπουργικό επίπεδο των «συμμάχων» του ΝΑΤΟ και θα παραμείνει εκεί για 18 μήνες.

Το «299 ΚΙΧΝΕ» θα παρέχει στον κατοχικό στρατό «υγειονομική υποστήριξη επί 24ωρου βάσεως», καθώς και στα μέλη των υπηρεσιών της ΕΕ που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Βέβαια, όπως πάντα συμβαίνει στις «ανθρωπιστικές» αποστολές του ΝΑΤΟ, σ' αυτό θα γίνονται δεκτοί και «Αφγανοί υπήκοοι»...

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν έχει ένα στρατιωτικό Τάγμα Ειδικής Συνθέσεως Αφγανιστάν («ΤΕΣΑΦ»), ενώ από το Δεκέμβρη του 2005 και για έξι μήνες θα αναλάβει τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ