Τρίτη 23 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΒΑΝΑ.-- Σχεδόν ένα χρόνο μετά, Κούβα και Παναμάς αποκατέστησαν τις διπλωματικές σχέσεις οι οποίες είχαν διαρρηχτεί εξαιτίας της απόδοσης χάρης τις τελευταίες μέρες της προεδρίας της Μιρέλας Μοσκόσο, σε τέσσερις που κρατούνταν για απόπειρα δολοφονίας κατά του Φιντέλ Κάστρο κατά τη διάρκεια της Ιβηροαμερικανικής Συνόδου το 2000. Ανάμεσα στους 4 και ο εγκληματίας Λουίς Ποσάδα Καρίλες...

ΣΕΟΥΛ.-- Ξεκίνησαν χτες οι 12ήμερες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Ν. Κορέας, προκαλώντας την αντίδραση της ΛΔ Κορέας που τις κατήγγειλε ως «προετοιμασίες για προληπτική επίθεση».

ΒΕΡΝΗ.-- Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν πλημμύρες με συνέπεια να κλείσουν οδικές αρτηρίες και να μη λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην κεντρική Ελβετία. Αρκετά χωριά στους πρόποδες των Αλπεων έχουν αποκλειστεί από την κακοκαιρία ενώ δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση εδάφους.

ΜΟΣΧΑ.-- Οι ρωσικές αρχές διέταξαν την «καθήλωση» όλων των επιβατικών αεροσκαφών τύπου «Ιλιούσιν 96-300» εξαιτίας προβλημάτων ασφαλείας παρόμοιων με αυτό που δημιουργήθηκε σε ανάλογου τύπου αεροπλάνο το οποίο μετέφερε τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις αρχές του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ