Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Κολπάκια ... καλλωπισμού

Την ίδια ώρα που στη Γεωργία πραγματοποιήθηκε ένας ακόμα γύρος συνομιλιών Ρωσίας - Γεωργίας, για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και βάσεων από αυτήν (προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το 2008), μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησε στις 10 Οκτώβρη το ΝΑΤΟ. Τα γυμνάσια, που θα διεξαχθούν έως τις 22/10, γίνονται σε δύο περιοχές της Γεωργίας στα πλαίσια του λεγόμενου «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη» και συμμετέχουν 700 στρατιωτικοί από 18 χώρες της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των στρατιωτικών γυμνασίων και «ανθρωπιστική επιχείρηση». Αυτή θα συνίσταται στο ότι όσοι κάτοικοι της Ατζαρίας (περιοχής της Γεωργίας, όπου θα διεξαχθούν τα γυμνάσια) επιθυμούν, μπορούν να περάσουν από δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση! Μάλιστα, σε περίπτωση που χρειαστεί άμεση οφθαλμολογική επέμβαση, οι στρατιωτικοί γιατροί των ΗΠΑ θα εγχειρούν όσους το επιθυμούν επιτόπου.

Ευρηματική, όντως, η προσπάθεια καλλωπισμού του ΝΑΤΟ, αν δεν υπήρχε η ιστορική που μνήμη, που λέει πως, 15 χρόνια μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση, η δωρεάν και υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που παρείχε στο λαό το σοβιετικό κράτος, φαίνεται να αντικαθίσταται στη σημερινή καπιταλιστική Γεωργία από τη δωρεάν επίσκεψη σε οφθαλμίατρο των κινητών στρατιωτικών νοσοκομείων των ΗΠΑ, τις μέρες των ΝΑΤΟικών γυμνασίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ