Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συνέπειες θα έχει η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σ. Ιβανόφ, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται για άτυπη συνάντηση με τους υπουργούς Αμυνας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η Μόσχα θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με Ουκρανία και Γεωργία αν αυτές ενταχθούν τελικά στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Αμυνας αυτό δε θα αφορά μόνο τη σφαίρα της άμυνας και της ασφάλειας, αλλά και άλλους τομείς συνεργασίας. Την ίδια ώρα, πάντως, ο Ιβανόφ πρόσθεσε πως η απόφαση της ένταξης στο ΝΑΤΟ ή όχι είναι κυρίαρχο δικαίωμα του κάθε κράτους.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία, για άλλη μια φορά, προσπαθεί να κάνει έντονη την αντίθεσή της και τη δυσφορία της με την επέκταση του ΝΑΤΟ έως τα σύνορά της.

Οπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ ο Ιβανόφ δήλωσε, επίσης, πως κάλεσε σε στενότερη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, στο οποίο, όπως είναι γνωστό, συμμετέχουν πέρα από τη Ρωσία, η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Καζαχστάν, η Κιργιζία και το Τατζικιστάν.

Τέλος, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας εκδήλωσε τον προβληματισμό του σχετικά με το νέο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ μπορούν πιο εύκολα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα. Σύμφωνα με τον Ιβανόφ, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, όλο και περισσότερες χώρες θα επιδιώξουν να αποχτήσουν πυρηνικά όπλα για την ασφάλειά τους. Σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Αμυνας εξέφρασε την επιθυμία του να έχει μια επίσημη ενημέρωση για το θέμα από τον Αμερικανό ομόλογό του.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ