Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Δεν καταβάλλονται ούτε τα πενιχρά επιδόματα

Λειψά κονδύλια στη Νομαρχία Πειραιά και σε 12 ακόμα νομούς

Ακόμα και τα ψίχουλα δίνονται λειψά στα ΑμΕΑ από την κυβέρνηση...
Ακόμα και τα ψίχουλα δίνονται λειψά στα ΑμΕΑ από την κυβέρνηση...
Στον αέρα βρίσκονται ακόμα και αυτά τα πενιχρά επιδόματα που χορηγούνται στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), εξαιτίας της πολιτικής μείωσης των κοινωνικών δαπανών που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση προχώρησε με το Ν. 3345/2005 στο διαχωρισμό των επιδομάτων πρόνοιας που χορηγούνται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Νομαρχιών και έτσι η δαπάνη βαρύνει από 1-7-2005 εξ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό. Οπως όμως καταγγέλθηκε χτες από φορείς που πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Νομαρχία Πειραιά, δεν έχει αποδοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η δαπάνη των προνοιακών επιδομάτων για το δ΄ δίμηνο του 2005 για τους 16.000 δικαιούχους της Νομαρχίας, ενώ το ίδιο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί σε 12 τουλάχιστον Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, η αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αν και έλαβε έγκαιρα από τη Νομαρχία Πειραιά τα στοιχεία των απαιτούμενων πιστώσεων για την καταβολή του δ΄ διμήνου (Ιούλιος - Αύγουστος), απέστειλε 308.126,81 ευρώ λιγότερα από τα ζητηθέντα. Η Νομαρχία Πειραιά, αλλά και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), που συστηματικά χρησιμοποιούν το θέμα αυτό αποκλειστικά για να κάνουν αντιπολίτευση στις πλάτες των ΑμΕΑ, εξαντλήθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη σε λεονταρισμούς... προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις.

Τόσο ο νομάρχης, όσο και η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ - που επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τα έβλεπαν όλα ρόδινα - περιορίστηκαν στην καταβολή των πενιχρών αυτών επιδομάτων, αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο και ουσιαστικά διευκολύνοντας το πέρασμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που οδηγεί τα ΑμΕΑ στην εξαθλίωση, την ανεργία και το περιθώριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ