Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Υπόθεση κάθε οικοδόμου η μαζικοποίηση του Συνδικάτου και η ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών

Κρίσιμη μάχη για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου είναι οι επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη (φωτό από παλιότερη κινητοποίηση του κλάδου)
Κρίσιμη μάχη για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου είναι οι επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη (φωτό από παλιότερη κινητοποίηση του κλάδου)
Μόλις μιάμιση εβδομάδα απομένει ως τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που θα διεξαχθούν από τη 1 έως τις 27 του Οκτώβρη.

«Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας» είναι το σύνθημα με το οποίο το Συνδικάτο απευθύνεται μαζικά στους εργάτες, και δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Οι αρχαιρεσίες όχι μόνο δεν είναι τυπική υπόθεση, αλλά αποτελούν κρίσιμη και σημαντική πολιτική μάχη για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου. Για την ενίσχυση της ταξικά προσανατολισμένης αγωνιστικής του δράσης, που συνδέεται άμεσα και με την ενίσχυση του ταξικού πόλου συσπείρωσης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ. Γι' αυτό και κάθε οικοδόμος πρέπει αποφασιστικά να ενταχθεί στη δουλιά για την επιτυχία των εκλογών.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση τα μέλη του Συνδικάτου ετοιμάζουν νέο γύρο εξορμήσεων σε γιαπιά, εργοτάξια και καφενεία, με υλικό που θα απευθύνει πρόσκληση μαζικής συμμετοχής σε οικοδόμους κάθε ηλικίας, κάθε χρώματος και καταγωγής. Σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι Γενικές Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις στα 24 παραρτήματα.

Ο πλούσιος προβληματισμός που χαρακτήρισε τις Συνελεύσεις μπορεί να γονιμοποιήσει παραπέρα την αγωνιστική παρέμβαση του Συνδικάτου, να συμβάλλει στο δυνάμωμά του. Εξίσου σημαντική είναι η μαζικοποίησή του. Είναι σαφές πως όσο περισσότερο κάθε εργάτης μένει έξω από το Συνδικάτο, τόσο περισσότερο εκτίθεται στην αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης, αλλά και στην ηττοπάθεια, την υποταγή που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε μια περίοδο μάλιστα που η αντεργατική πολιτική οξύνεται, με τα σχέδια για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την επιμήκυνση του εργάσιμου βίου, την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, ενώ οι λίστες με τους δολοφονημένους και σακατεμένους εργάτες από «ατυχήματα» στους τόπους δουλιάς όλο και μακραίνουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πανελλαδική απεργία στις 16 Μάρτη διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση (2022-03-09 00:00:00.0)
Στη μάχη για την προετοιμασία του παναττικού συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη (2021-10-08 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στη νέα επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας (2020-10-23 00:00:00.0)
Στους χώρους δουλειάς οργανώνουν την απεργιακή απάντηση για το Ασφαλιστικό (2020-01-30 00:00:00.0)
Να πάρει απάντηση η αντεργατική πολιτική (2006-02-15 00:00:00.0)
Χαράζουμε τη δική μας ασυμβίβαστη αγωνιστική διαδρομή (2002-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ