Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Αποσύρθηκε η επαίσχυντη τροπολογία

Μετά τη θύελλα που ξεσηκώθηκε ανάμεσα στους φαρμακοποιούς για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και των 54 τοπικών συλλόγων - μελών του ΠΦΣ, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης αναγκάστηκε να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία.

Χτες, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αιμοδοσία - στο οποίο είχε κατατεθεί η επίμαχη τροπολογία - ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε, χωρίς να αιτιολογήσει, την απόσυρση της τροπολογίας. Υπενθυμίζεται ότι τώρα ισχύει η απλή αναλογική και η τροπολογία προέβλεπε τον αποκλεισμό των παρατάξεων που δε συμπλήρωσαν το 50% συν ένα απ' την κατανομή των εδρών στη δεύτερη κατανομή.

Ως δικαιολογία στην αιτιολογική έκθεση ο υπουργός Υγείας παρουσίασε αίτημα του ΔΣ του ΠΦΣ - κάτι που δεν υπήρξε ούτε ως συζήτηση. Η επιχειρηθείσα κυβερνητική παρέμβαση εκδηλώθηκε ενόψει των εκλογών στον ΠΦΣ στις 24/9/2005 και με σκοπό να ενισχύσει τον εκλεκτό της κυβέρνησης Δ. Βαγιωνά που είναι και διορισμένος πρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και - προφανώς - κατόπιν δικής του υπόδειξης συντάχτηκε η αντιδημοκρατική τροπολογία, καθώς η παράταξη που υποστήριξε στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ κατέρχεται τριχοτομημένη σε αυτές τις εκλογές.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει την ανάγκη να ενισχυθεί η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών στις εκλογές του ΠΦΣ που απ' την πρώτη στιγμή αντιτάχτηκε στην τροπολογία και πήρε πρωτοβουλίες για την έμπρακτη καταδίκη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ