Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μονόδρομος η ρήξη με τους «Λαναράδες» και τα κόμματά τους

Ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Ναούσης»

Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης για τους εργαζόμενους, κόντρα στον ευρωμονόδρομο, το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ

Motion Team

Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης για τους εργαζόμενους, κόντρα στον ευρωμονόδρομο, το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ
«Σήμερα ο μόνος δρόμος που μπορούν να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι είναι να διεκδικήσουν ζωή με δικαιώματα, δηλαδή με σταθερή και μόνιμη δουλιά. Να μη δεχτούν καμία μορφή απολύσεων, "εθελούσιες" ή άλλες. Να δυναμώσουν την ενότητά τους, το συντονισμό με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, με τους μικρομεσαίους αγρότες και να ορθώσουν όλοι μαζί Μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της. Μόνο έτσι υπάρχουν ελπίδες κάτι να διασωθεί, μόνο έτσι θα θορυβηθεί η κυβέρνηση και οι διάφοροι Λαναράδες».

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει προς τον εργαζόμενο λαό της περιοχής η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση του Λαναρά να κλείσει δύο εργοστάσια του Ομίλου «Κλωστήρια Ναούσης».

Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να μην επιτρέψει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Τώρα να απεγκλωβιστεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να συσπειρωθεί και να δράσει με το ΚΚΕ, να διεκδικήσει να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

Επικαλείται την πείρα του λαού της περιοχής, σημειώνοντας πως αποκαλύπτεται ότι για τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων υπεύθυνες είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ακολούθησαν την πολιτική της απλόχερης στήριξης των βιομηχάνων πάντα σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Που τους επιδότησαν να φύγουν στα Βαλκάνια και ακόμη και σήμερα μιλάνε για την «εξωστρεφή» οικονομία και πως θα ενισχύσουν εκείνους που θα επενδύσουν στο εξωτερικό.

«Είναι δική τους συνειδητή πολιτική η σημερινή ερήμωση της υπαίθρου γιατί χωρίς εργοστάσια, χωρίς αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει και λόγος να παραμείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο», σημειώνεται στην ανακοίνωσή. Παράλληλα, το ΚΚΕ τονίζει και τις ευθύνες των τοπικών παραγόντων, (Νομάρχης, Δήμαρχος) που υπηρετούν πιστά αυτή την πολιτική, μέσα από το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Και ξεκαθαρίζει πως η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας που γεννά η κυρίαρχη πολιτική, δεν είναι μονόδρομος:

«Υπάρχει άλλος δρόμος. Βρίσκεται στον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής σε κλαδικό και περιφερειακό επίπεδο που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας, τις παραγωγικές δυνατότητες. Σε μια τέτοια βάση μπορεί να αναπτυχθεί ο κύκλος βαμβάκι - νήμα και κλωστοϋφαντουργία - ένδυση. Τότε θα μπορούν να έχουν όλοι δουλιά και να μείνουν και οι αγρότες στα χωράφια τους. Αυτή η πολιτική απαιτεί ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας, δηλαδή τη Λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ