Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ζητούν επέκταση του επιδόματος

Την επέκταση του εφάπαξ επιδόματος σε εποχικούς εργαζόμενους ζήτησαν από τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Γιακουμάτο εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Λάρισας και Νάουσας και των Ομοσπονδιών Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, σε συνάντηση που είχαν μαζί του στην Αθήνα.

Ειδικότερα το αίτημα τέθηκε για τους εργαζόμενους στα εκκοκκιστήρια βάμβακος, στα τυροκομεία και σε κονσερβοποιεία, διαλογητήρια, συσκευαστήρια. Οπως τόνισε, στα πλαίσια της συνάντησης, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής του ΚΚΕ, μια σειρά επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, όπως στην «ΕΛΒΑΚ» και στην «ΝΤΕΛΜΟΝΤΕ» στη Λάρισα κ.α., δεν είναι χαρακτηρισμένες ως εποχικές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σ' αυτές να χρειάζονται 125 ένσημα και όχι 100 που απαιτούνται στις εποχικές για να υπαχθούν στο ταμείο ανεργίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος «έριξε το μπαλάκι» στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών - αν και τα χρήματα θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ - λέγοντας ότι θα του θέσει το θέμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ