Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΔΠΚ-Φ)
Ψήφος ενίσχυσης του ριζοσπαστικού πόλου

Διακήρυξη ενόψει των εκλογών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στις 25 Σεπτέμβρη

Οι εξελίξεις στο φάρμακο και τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση, εντάσσονται στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών (ΔΠΚ-Φ) στην εκλογική της διακήρυξη, ενόψει των εκλογών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) στις 25 Σεπτέμβρη.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, υπογραμμίζει η Πανεπιστημονική, αποσκοπούν στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των φαρμακοβιομηχάνων και εισαγωγέων για να ανταποκριθούν στην όξυνση του ανταγωνισμού και στο κυνήγι του κέρδους. Ταυτόχρονα, πλήττουν τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς.

Σε άλλο σημείο η Πανεπιστημονική σημειώνει ότι η κατάργηση του ενιαίου ποσοστού κέρδους του φαρμακοποιού δε θα αναχαιτίσει το ρυθμό αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ η απελευθέρωση - διεύρυνση του ωραρίου δε βοηθάει τον ασφαλισμένο ούτε τον αυτοαπασχολούμενο φαρμακοποιό. Επίσης, η «απελευθέρωση» του επαγγέλματος του φαρμακοποιού δε θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας. Είναι το μέσο, για να εισέλθει στο λιανικό εμπόριο πιο επιθετικά το κεφάλαιο.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα πλαίσιο πάλης, που θα βάζει τις βάσεις για ένα αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, με δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους χωρίς καμία διάκριση, με ένταξη των φαρμακοποιών σ' αυτό ως κρατικών λειτουργών», υπογραμμίζει η Πανεπιστημονική και καλεί τους φαρμακοποιούς να την ενισχύσουν στις εκλογές, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία του ριζοσπαστικού πόλου.

Υποψήφιοι της Πανεπιστημονικής για το ΔΣ του ΠΦΣ είναι: Αρμενάκα Ελένη (ΦΣ Αττικής), Γενετζάκης Απόστολος (ΦΣ Ηρακλείου), Γεροκώστας Αθανάσιος (ΦΣ Τρικάλων), Ζήσης Γεώργιος (ΦΣ Αιγιαλείας), Καβαλάρης Ιωάννης (ΦΣ Αττικής) και Φουντουλάκη Στυλιανή (ΦΣ Λαρίσης).

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε τροπολογία που είχε εισάγει εκτάκτως στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην ανάδειξη του ΔΣ του ΠΦΣ και των άλλων φαρμακευτικών συλλόγων. Στις εκλογές του ΠΦΣ κατεβαίνουν ακόμα έξι παρατάξεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωρούν σε νέες απεργίες (2012-12-13 00:00:00.0)
Απεργία ενάντια στην «απελευθέρωση» (2012-12-12 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις των φαρμακοποιών σήμερα (2012-11-27 00:00:00.0)
Επικίνδυνα παιγνίδια για την υγεία τους (2011-03-29 00:00:00.0)
Πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών (2008-09-09 00:00:00.0)
Κατακραυγή για την επιχείρηση κατάργησης της απλής αναλογικής (2005-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ