Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
«Θα μας βρίσκουν μπροστά τους!»

Αποφασισμένες να απαντήσουν αγωνιστικά ενάντια σε όσους καταδικάζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δηλώνουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ και Δημοσίου.

Με κοινή ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των συνταξιούχων και εργαζομένων, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός και από τη ΔΕΘ. Πρόκειται, τονίζουν, για τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση απέρριψε, υπογραμμίζουν οι Ομοσπονδίες, το αίτημα για επίδομα θέρμανσης, ενώ σ' ό,τι αφορά τα κλεμμένα του ΛΑΦΚΑ όχι μόνο δεν τα επιστρέφει όλα, αλλά δίνει ένα μέρος και αυτό σε 5 εξάμηνες δόσεις μέχρι τέλος του 2008.

«Στο διάστημα, συνεχίζουν, που κυβερνάει η ΝΔ η θέση των συνταξιούχων επιδεινώθηκε ακόμα πιο πολύ. Η ακρίβεια καλπάζει, οι συντάξεις κάθε μέρα χάνουν την αγοραστική τους δύναμη, κλπ.». Αυτή η βάρβαρη πολιτική, αναφέρεται επίσης, δε θα περνούσε αν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ «δεν έκαναν "αρχή και πιστεύω τους" τη συναίνεση και την υποταγή, γι' αυτό και έχουν ιστορικές ευθύνες».

Οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων απαιτούν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, όπως περιγράφονται στο υπόμνημα που έστειλαν στον πρωθυπουργό στις 30 του περασμένου Αυγούστου και δηλώνουν ότι «πολύ γρήγορα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα μας βρουν έξω από τα γραφεία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ