Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρεμούρα για τη διάλυσή του

Από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ιδρύματος

Κυβέρνηση και διοίκηση βιάζονται να βάλουν λουκέτο στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο, αφήνοντας τους νοσηλευόμενους στην τύχη τους
Κυβέρνηση και διοίκηση βιάζονται να βάλουν λουκέτο στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο, αφήνοντας τους νοσηλευόμενους στην τύχη τους
Τις τελευταίες πράξεις της διάλυσης του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) ετοιμάζουν το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΠΝΑ, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το μέλλον των 87 νοσηλευόμενων σε αυτό και να έχουν φτιαχτεί οι προβλεπόμενες δομές στην κοινότητα. Αλλά και χωρίς να έχει διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Οπως προκύπτει από εισήγηση της διοικήτριας του ΠΝΑ, Χριστίνας Οικονομοπούλου, προς το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του νοσοκομείου, στις 27.7.2005 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας υπό τον ειδικό γραμματέα Μελέτη Τζαφέρη, όπου αποφασίστηκε η κατάργηση 239 κενών οργανικών θέσεων του ΠΝΑ. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ετοίμασαν πίνακες με υποψήφιους νοσηλευόμενους για μετεγκατάσταση στα δύο οικοτροφεία του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής στη Λιβαδειά, τα οικοτροφεία όμως τώρα στελεχώνονται με το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Οι πρώτοι πίνακες αφορούν 15 ασθενείς του ΠΝΑ, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνουν οι άλλοι πάσχοντες που νοσηλεύονται εκεί. Το υπουργείο Υγείας μάλιστα προχωράει στις τελευταίες πράξεις διάλυσης του μοναδικού στη χώρα νοσοκομείου με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της ψυχοκοινωνικής φροντίδας των παιδιών και εφήβων, ενώ ακόμα δεν έχουν δημιουργηθεί έστω και αυτές οι διάσπαρτες δομές που θα αντικαταστήσουν τις δομές του ΠΝΑ.

«Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ΠΝΑ, που θα το οδηγήσει στην οριστική παύση της λειτουργίας του ως ασύλου», αναφέρει μεταξύ άλλων η διοικήτρια, το ΠΝΑ κλήθηκε απ' την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των κενών οργανικών θέσεων που έχει και να διαθέσει συγκεκριμένες θέσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα που καλούνται να δημιουργήσουν δομές Ψυχικής Υγείας». Η σχετική λίστα του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει 12 δομές, απ' τις οποίες μόνο οι τέσσερις λειτουργούν. Πρόκειται μάλιστα για δομές βραχείας νοσηλείας, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των χρόνιων ασθενών. Και οι καταργούμενες θέσεις του ΠΝΑ είναι 239, ενώ αυτές που θα δημιουργηθούν είναι 178. Μάλιστα, καταργούνται και θέσεις που ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, που εξυπηρετούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όπως, για παράδειγμα, η δεύτερη θέση γιατρού παθολόγου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ