Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Με οδηγό την πλούσια εμπειρία

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις εκλογές της νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που ξεκινούν το επόμενο Σάββατο 1 του Οκτώβρη. Τα μέλη του Συνδικάτου ετοιμάζουν πυρετωδώς την τελευταία εβδομάδα εξορμήσεων πριν τις εκλογές, με στόχο να είναι οι επόμενες αρχαιρεσίες όσο γίνεται πιο μαζικές, αλλά και να ενισχυθούν τα ταξικά χαρακτηριστικά της δράσης του.

«Οδηγός» σ' αυτή την κρίσιμη μάχη, είναι η πλούσια εμπειρία από την 20χρονη δράση του Συνδικάτου. Από την καθημερινή αντιπαράθεση των μελών του με την εργοδοσία στα γιαπιά, στα εργοτάξια, για την προάσπιση του 7ώρου, για την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, για την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Εμπειρία που αποδεικνύει ότι η μαζικοποίηση των γραμμών του Συνδικάτου, η ενίσχυση της δράσης του με ταξικό προσανατολισμό, αλλά κι η συμβολή των οικοδόμων στην ισχυροποίηση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, του ΠΑΜΕ, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να γεννήσει ελπίδες για τη βελτίωση της ζωής τους. Είναι λοιπόν καθαρό, ότι κάθε οικοδόμος πρέπει να κάνει τις εκλογές δική του υπόθεση.

Εξάλλου, σημαντικές διαπιστώσεις προσφέρουν οι γενικές συνελεύσεις που ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα. Η ανάγκη ενίσχυσης της δράσης των παραρτημάτων, η ανάγκη ειδικής δουλιάς στους μετανάστες, στους νέους εργάτες για τη συσπείρωσή τους στο Συνδικάτο είναι ορισμένα από όσα έχει αναδείξει ο πλούσιος προβληματισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ