Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΕΣ «ΖΩΝΗΣ» - ΝΗΣΙΩΤΕΣ
Κάλεσμα αντίστασης και διεκδίκησης

Κορυφώνεται η μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης στον Πειραιά τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη

Με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις, αλλά και με την αξιοποίηση κάθε μορφής μαζικής προπαγάνδας, εντείνεται η μάχη στο λιμάνι του Πειραιά για την επιτυχία της συγκέντρωσης την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με τη 2ας Μεραρχίας.

Την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με στόχο να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση στη γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος τους το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. Ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης και την αυθαίρετη ακινητοποίηση ακτοπλοϊκών πλοίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι, πετώντας στην ανεργία χιλιάδες ναυτεργάτες και απομονώνοντας ακόμα περισσότερο τα ελληνικά νησιά από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τηνίδια μέρα πραγματοποιείται η κοινή συνεδρίαση των δύο μεγαλύτερων εφοπλιστικών Ενώσεων, της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), όπου οι εφοπλιστές θα ακονίσουν τα «μαχαίρια» τους για το πετσόκομμα κάθε εργασιακού δικαιώματος, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα στη δουλιά.

Με τους ναυτεργάτες και τους εργάτες της Ζώνης, θα συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα και εκπρόσωποι φορέων από τους εθνικοτοπικούς συλλόγους των νησιωτών, καθώς αυτή τη μέρα, 26 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το εφοπλιστικό έγκλημα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Οι νησιώτες, ταυτόχρονα με τα αιτήματά τους ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων, θα προβάλουν την απαίτησή τους για ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές, απρόσκοπτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες χειμώνα - καλοκαίρι και την παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων.

Στη συγκέντρωση καλούν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Ενωση Ασυρματιστών, η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Ενωση Αμμοβολιστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ