Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Συντονισμός και κλιμάκωση

Σύσκεψη σήμερα στη Νάουσα κλωστοϋφαντουργικών σωματείων διοργανώνει η ΟΕΚΙΔΕ

Το συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία που σήμερα αντιμετωπίζουν πιο έντονα την επιθετικότητα της εργοδοσίας και των αντεργατικών πολιτικών κυβέρνησης και ΕΕ, οργανώνει η ταξική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ). Σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, πραγματοποιείται σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΟΕΚΙΔΕ, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων του κλάδου που αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με κλείσιμο εργοστασίων, διαθεσιμότητες, απλήρωτη δουλιά. Εχουν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλα τα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια του Ομίλου Κλωνατέξ («Κλωστήρια Νάουσας», «ΦΑΝΚΟ», «ΟΤΤΟ Εβρος», κλπ.), καθώς και από τα εργοστάσια «Βουλινός», «ΗΛΙΟΦΙΝ», «ΕΡΓΟΤΕΞΤΙΛ», «Σεξ Φορμ» και «Κλωστήρια Πρεβέζης».

Στόχος είναι να οργανωθεί συντονισμένα η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που χτυπά το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Να δοθεί αποφασιστικά απάντηση στους εκβιασμούς των εργοδοτών για ακόμη περισσότερα προνόμια και επιδοτήσεις, αλλά και στην κυβέρνηση που συνεχίζει την πολιτική παροχής κινήτρων για τη στήριξη του κεφαλαίου, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ανεργίας μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Προγράμματα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαχείριση της φτώχειας, της μιζέριας και ανακύκλωση των ανέργων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κινούνται και τα νέα προγράμματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να εκτονώσει την οργή και τις αντιδράσεις των εργαζομένων, πετώντας ψίχουλα για τους άνεργους. Την ίδια ώρα, συνεχίζει την πολιτική συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης, απώλειας των θέσεων εργασίας και διεύρυνσης των ελαστικών μορφών εργασίας.

Μαζί στον αγώνα

Την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους εργάτες εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Νάουσας, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει να παλεύει μαζί τους για το δικαίωμά τους στη δουλιά και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία.

Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση ξεκαθαρίζει πως η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, με μόνο θύμα τον κόσμο της εργασίας, αποτελεί μέρος των αναδιαρθρώσεων που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού, αλλά εξυπηρετούν τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων. Αυτή την πολιτική υπηρετούν και οι «ηγήτορες» της πόλης και του νομού. «Πάνω από 20 χρόνια συμμετέχουν όχι από άγνοια, αλλά από πολιτικό προσανατολισμό, στα σχέδιά τους. Δήμαρχοι, Νομάρχες, βουλευτές, αναγορεύονται σε "Πόντιους πιλάτους". Μόνο τους μέλημα να κάμψουν τις αντιστάσεις, να οδηγήσουν τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων στην υποταγή», σημειώνει η ΔΑΚ.

Κλιμακώνουν στη «Σεξ Φορμ»

Σε τροχιά κλιμάκωσης του αγώνα τους βρίσκονται και οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ». Στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας (βρίσκονται ήδη στην τέταρτη βδομάδα), διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας, παράλληλα, κάθε μορφή πάλης, κόντρα στις εντεινόμενες απειλές της εργοδοσίας και την κάλυψη που της παρέχει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ