Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συγκέντρωση για την Παιδεία στις 11 Οκτώβρη

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) και των Σωματείων της δύναμής του, για την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης για την Παιδεία, που διοργανώνει στις 11 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο. Καθημερινά περιοδεύουν στους χώρους δουλιάς απευθύνοντας στους εργαζόμενους κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση και αναδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου, που στο επίκεντρο της πάλης του θα έχει τη διεκδίκηση σύγχρονης Λαϊκής Παιδείας.

Σε πολλούς χώρους δουλιάς - «ΣΤΑΦ», «ΝΤΙΕΣΤΙΛ», «ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ», «ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗΣ», «ΚΑΡΕΛΑΣ», «ΒΙΟΜΕΤ», «ΚΑΤΣΙΑΝΑΣ», «ΜΑΛΙΔΗΣ», «ΝΤΟΥΦΑΣ», «ΑΛΕΞ ΠΑΚ», «ΤΣΙΟΡΝΤΑΣ», «ΛΥΤΡΑΣ», «ΚΟΥΡΤΗΣ» - περιόδευσε και χτες αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αποτελούμενη από τους Τ. Τσιόγκα, πρόεδρο, Κ. Ριζούλη, Εφη Γεροστέργιου, Θ. Βασιλείου και K. Τσερβούλη, μέλη της διοίκησης.

Η πρωτοβουλία του ΕΚΛ για την ανάδειξη των προβλημάτων της Παιδείας και της αναγκαιότητας αγωνιστικής διεκδίκησης για την επίλυσή τους βρίσκει πολύ μεγάλη απήχηση από τους εργαζόμενους που είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με τους ταξικούς φραγμούς που βάζει η αντιεκπαιδευτική πολιτική στη μόρφωση των παιδιών τους. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε χτες ένας από τους εργαζόμενους εργοστασίου όπου βρέθηκε η αντιπροσωπεία του ΕΚΛ. «Πέρασε το παιδί μου στο Πανεπιστήμιο - είπε - και δε θα πάει να σπουδάσει. Παίρνω 700 ευρώ, η γυναίκα μου είναι άνεργη και δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να καλύψουμε τα έξοδα των σπουδών του».

Το ΕΚΛ, σε ανακοίνωσή του που μοιράζεται στους εργαζόμενους, καλεί σε παλλαϊκό αγώνα τόσο για τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων, όσο και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για γενικότερες φιλολαϊκές αλλαγές, για ένα σχολείο που θα συμβάλλει στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ