Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΗΕΑ
Εκλέχτηκε προεδρείο

Εκλέχτηκε, χτες, μετά τρεις και πλέον μήνες, το νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, καθώς οι παρατάξεις που ευθύνονται για την κρίση υποχώρησαν από τις αρχικές διεκδικήσεις τους - η κάθε παράταξη ήθελε να βγάλει το δικό της πρόεδρο, μπλοκάροντας την εκλογή. Κι αυτό παρ' όλο που όλοι δέχονταν το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο...

Συγκεκριμένα εκλέχτηκαν: πρόεδρος Π. Σόμπολος («Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι»), γραμματέας Δ. Τρίμης («Συσπείρωση - Δούρειος Τύπος»), ταμίας Π. Ράμμος («Μαχόμενη Δημοσιογραφία»), Α' αντιπρόεδρος Δ. Τσαλαπάτης («Κίνηση Επαγγελματιών») και Β'αντιπρόεδρος Γ. Βλαβιανός.

Η συγκρότηση έγινε στη βάση του αντιπροσωπευτικού, χωρίς, ωστόσο, να τηρηθεί η σειρά που ανέδειξε η κάλπη, κάτι που επέμεναν μέχρι τέλους οι σύμβουλοι της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», καθώς αποτελεί τη μόνη αντικειμενική διαδικασία που δεν αφήνει περιθώρια για «άλλου είδους» συμφωνίες. Η εκλογή προχώρησε, αφού, όπως είχε προαναγγείλει, ουσιαστικά, η «Συσπείρωση» σταμάτησε να διεκδικεί την προεδρία.

Οι εκπρόσωποι της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», παρ' όλα τα παραπάνω και μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα προβλήματα του κλάδου, δήλωσαν πως δε θα εμπόδιζαν τη συγκρότηση προεδρείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ